Global Trends
Follow the Money 4

10 jaar na de financiële crisis

Hoe staan de banken er nu voor? Met o.m. Pieter Omtzigt, Thomas Bollen en Arno Wellens.
dinsdag 11 dec 2018, 20.00
di 11 dec 2018, 20.00
Grote zaal

Arno Wellens en Thomas Bollen van Follow the Money nemen je mee langs de donkerste uithoeken van de bankbalansen. Zij vergelijken de staat van onze banken met 2008, het begin van de crisis. En gaan in gesprek met experts.

Nederland en de EU zijn uit de economische crisis en de centrale banken zorgen voor eindeloos veel goedkoop geld. Ondanks die gunstige omstandigheden storten de koersen van Europese banken stukje bij beetje in. Hoe is dat mogelijk? Zelfs Deutsche Bank, uit ons stabiel geachte oosterbuurland, heeft sinds de start van het opkoopprogramma tweederde van haar beurswaarde verloren. De bank staat nu met een korting van 75 procent in de etalage en nog steeds loopt de beleggersgemeenschap er met een grote boog omheen.

In 2008, vlak voor de kredietcrisis uitbrak, was dat precies zo. De producten waar banken als Lehman Brothers in handelden, zoals hypotheekbeleggingen, stegen in waarde terwijl tegelijkertijd de bankkoersen instorten. Kennelijk calculeerde men in dat een faillissement aanstaande was; terecht, naar later bleek. Daarom zetten we nu vraagtekens bij de gezondheid van banken, ook al slagen die keer op keer voor de Europese stresstest.

Kom op 11 december naar Pakhuis de Zwijger en praat mee over de toekomstbestendigheid van onze banken. Staan we misschien aan de vooravond van een nieuwe crash?

dinsdag 11 dec 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 343 mensen waren aanwezig