Vier de liefde voor jezelf

Hoeveel hou jij van jezelf? Kom naar Nieuw Licht #1 en deel alvast jouw self(ie) love via #pdzelfie.
Reageer

To all those self-loving (wo)men out there: kom donderdag 7 september in Pakhuis de Zwijger de liefde vieren! En dan niet de liefde voor een ander, maar die voor jezelf. Omdat je het waard bent.

Tijdens de eerste editie van de nieuwe serie Nieuw Licht, Self(ie) Love, gaan we in gesprek over ijdelheid en eigenliefde. Hoe staat het ervoor met onze eigenliefde anno 2017? Kan je van jezelf houden zonder ijdel te zijn, of is ijdelheid een vereiste voor die noodzakelijke portie zelfliefde? En welke rol spelen eigenliefde en ijdelheid in een wereld waarin we onszelf 24/7 blootgeven op Instagram, Facebook en Twitter; erkenning en afwijzing publiekelijk in likes wordt gedeeld, en selfie-sticks het verlengstuk van onze armen zijn geworden? Zorgt meer eigenliefde ook voor meer geluk?

Deel jouw self(ie) love via #pdzelfie

Hoeveel hou jij van jezelf? Deel jouw self(ie) love met ons op social via de hashtag #pdzelfie.

Tijdens een programma over eigenliefde en ijdelheid, kunnen we onze bezoekers natuurlijk niet de kans ontnemen om hun zelfliefde met de wereld te delen. Daarom staat er 7 september een speciale self(ie) love spiegel in De Zwijger, waar je de liefde voor jezelf kan vastleggen -alleen, of met een van jouw self-loving vrienden.

Over Nieuw Licht

Met de pamfletreeks Nieuw Licht zijn filosofen Frank Meester en Coen Simon op zoek naar de nuance in het huidige vertwitterde debat. Daarom leggen zij hedendaagse denkers een vraag voor uit een klassiek geworden tekst (die eerder door een andere denker, in een andere tijd, en binnen een andere politieke en maatschappelijke context aan de orde werd gesteld). In de programmareeks Nieuw Licht gaan Meester & Simon in gesprek met de gekozen hedendaagse denker, gastsprekers en de zaal, op zoek naar de huidige relevantie van de thematiek van weleer.

Voor de eerste editie schreef Marja Pruis (de hedendaagse denker) het essay ‘Omdat je het waard bent‘, n.a.v. de Maximen van La Rochefoucauld (de klassieke tekst). Op 7 september gaat zij met Beatrijs Ritsema en Martijn van de Griendt in gesprek over de vraag of de mens meer van zichzelf is gaan houden?