Van bord tot bord: Tenminste houdbaar tot

Coco Conserven en meer initiatieven Van Amsterdamse Bodem.
Reageer

Morgen wordt live in Pakhuis de Zwijger het nieuwe platform Van Amsterdamse Bodem gelanceerd: een website waar iedereen met voedselvragen terecht kan en een overzicht krijgt van voedselinitiatieven in Amsterdam. Daarbij word je op de hoogte gehouden van voedselevents in de stad en maak je kennis met verhalen van voedselinitiatieven. Oftewel, het startpunt waar vanuit iedereen wegwijs wordt gemaakt door het voedsellandschap van Amsterdam. Tijdens de lancering vertellen de mensen achter bijzondere voedselinitiatieven in de stad, zoals Fruittuin van West, Boeren & Buren, Coco Conserven, De Buurtbuik en Gascoland, waar zij tegenaan lopen en bij welke dilemma’s zij hulp kunnen gebruiken.

In Pakhuis de Zwijger werken we standaard met initiatieven uit de stad, zoals Potverdorie, Keuken van het Ongewenste Dier, GRO mushrooms, Mycophilia, Buitengewone varkens en de tuinen en kassen van Wim Bijma. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat we de nodige ervaring hebben in het bedenken van innovatieve en creatieve gerechten met de bijzondere ingrediënten van deze initiatieven. Daarom sta ik tijdens de lancering van Van Amsterdamse Bodem op het podium om ter plekke voor iedereen in de zaal een klein hapje te bereiden met de producten van de vier voedselinitatieven.

Een houdbaar menu 

Nog meer proeven van Amsterdamse bodem? Voorafgaand aan het programma doen we er echter nog een schepje bovenop en serveren we een complete maaltijd van Coco Conserven. Dit inititatief wil eten uit blik weer hip maken en zo een nieuw licht op de voedselindustrie te werpen door een ‘houdbaar’ en duurzaam voedselsysteem te realiseren. Daarbij hebben zij het bewaren van smaak tot ware kunst verheven.

Ribollita van Coco Conserven

Vegetarische maaltijdvullende soep met bonen en cavolo nero
Met parmezaanse kaas, huisgemaakte focaccia en bindsla

Dit houdbare menu bestel je voor €11,-. Vergeet niet te reserveren

Van bord tot bord

Creatie en innovatie vind je in heel Pakhuis de Zwijger terug. Niet alleen in onze programma’s, maar ook in onze keuken. Daar hangt een groot bord waar we met het hele keukenteam inspiratie op verzamelen. In de blogserie ‘van bord tot bord’ geven we je een kijkje in onze keuken. We beschrijven de verhalen achter de gerechten en laten je kennismaken met bijzondere leveranciers, ingrediënten en producten.