Van bord tot bord: Impact Journey

Een speciaal West-Afrikaans menu geïnspireerd op Steyn Hoogakker's avontuurlijke reis door Togo.
Reageer

In de keuken van het Pakhuis heeft iedere kok invloed op het wekelijks wisselende menu. We hebben koks uit Marokko, Syrië, Zuid-Korea en het bourgondische West-Brabant. Op 7 juli is afwasser en schoonmaker Clement Dawson uit Ghana voor één avond de chef.

De Fotokroniek special van vrijdagavond 7 juli staat in het teken van de lancering van Impact Journey. Dit platform zet visuele storytelling en fotografie in om onze perspectieven op de wereld uit te dagen. Een flinke portie visueel activisme, dus. Initiatiefnemer Steyn Hoogakker heeft net zijn laatste Impact Journey afgerond. Gewapend met een GPS-tracker, notitieboekjes en twee camera’s liep hij meer dan 500 kilometer door Togo. Wat is het verhaal achter deze bijzondere trip? Ter ere van de lancering van het platform bereidt onze keuken een West-Afrikaans menu zodat het programma al bij het eten op je bord begint!

West-Afrikaans menu

voorgerecht
Palm-soep met krab, geitenvlees en gerookte vis (€8)

hoofdgerecht
Een stoof van gebakken vis, tomaat en kousenband met een side-dish van kokoyam (€15)
of
kokoyam-pompoensoep (vegetarisch, €6)

Voor €20 bestel je het hele menu en krijg je er een glas gingerbeer bij! Reserveer een tafel via 020 – 788 44 33.

Van bord tot bord

Creatie en innovatie vind je in heel Pakhuis de Zwijger terug. Niet alleen in onze programma’s, maar ook in onze keuken. Daar hangt een groot bord waar we met het hele keukenteam inspiratie op verzamelen. In de blogserie ‘van bord tot bord’ geven we je een kijkje in onze keuken. We beschrijven de verhalen achter de gerechten en laten je kennismaken met bijzondere leveranciers, ingrediënten en producten.