Van bord tot bord: Future Food

Een complete maaltijd in de vorm van een shake? Probeer een hightech óf homemade voedselvervanger.
Reageer

Op donderdag 23 november maken we een speciaal menu rondom Sign of Time #17: Future Food. Te gast is filmmaker Matthijs Diederiks, die afgelopen jaar bij wijze van experiment op voedselvervangers als Joylent leefde. Het bleek een voedselreis langs DNA sequencing, biohacking en de nieuwste snufjes uit de voedselindustrie. Wij hebben ons laten inspireren door zijn vloeibare astronautenvoedsel en zijn zelf de keuken in gedoken. 

We laten de oven uit, de bekkens blijven in de kast, het gas wordt niet ontstoken, we komen zelfs wat later naar ons werk. Want morgenavond heeft de dagspecial nauwelijks tijd nodig: de vitaminemaaltijd van Vitaminfood werd opgestuurd per post. We hadden slechts een schaar nodig om ‘m open te knippen. Zelfs de beker met rietje om de maaltijdvervangende krachtmaaltijd in te gieten werd bijgeleverd. Wat vind jij ervan? We zijn razendbenieuwd.

Omdat we wat tijd over hadden gingen we toch nog even aan de slag met onze eigen homemade shake: recht uit de grond, met oerproducten en keukengerei bereid. Je kunt kiezen of de twee shakes naast elkaar proberen.