Trendrede 2018 geeft inhoud aan koninklijk ‘wij’

Grote belangstelling voor achtste bijeenkomst toekomstdenkers.
Reageer

Op dinsdag 16 januari 2018 presenteerde een groep vooraanstaande toekomstdenkers alweer de achtste TrendRede, in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger. De toekomstdenkers benoemden de meest relevante termen van vandaag en keken verder vooruit. Zo gaven ze deze avond onder meer het ‘Wij’ uit de kersttoespraak van koning Willem-Alexander meer inhoud.

Opening met ‘Het furieuze ik’
Farid Tabarki opende de avond. Vervolgens werd alles donker en klonk ‘Het furieuze ik’ door de speakers. Daarna werd de TrendRede 2018 voorgelezen. De voorlezers waren in volgorde van opkomst: Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer en Christine Boland. Daarna klonk een audio-pleidooi voor een ‘Waardig wij’ door de speakers. De stemmen waren van Caroline van Beekhoff en Marc de Roo. Na de presentatie gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer Systeempijn, Orkestratie van Ongemiddelden en Samensturing.

Over de TrendRede
De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in drie grote overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee een uitgelicht pad naar de toekomst. De TrendRede kijkt vooruit naar dat wat komen gaat en helpt burgers, bedrijven, organisaties en overheden om gericht over de toekomst na te denken.

De toekomstdenkers van dit jaar waren:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

De TrendRede 2018 is hier terug te lezen en te downloaden.