Treed uit je ‘bubble’ tijdens de Week tegen Eenzaamheid

“Ga voor je deur staan, doe 100 stappen naar links en bel aan. Film wat er gebeurt."
Reageer

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid delen we persoonlijke verhalen en ervaringen. Op 25 september trappen we af met een openingsprogramma, met o.a. een lezing van schrijver Kader Abdolah, een Amsterdamse Bubble Challenge onder leiding van Tabo Goudswaard, documentaires en ontmoetingstafels. Ga in gesprek over eenzaamheid met ervaringsdeskundigen en leer van hun verhalen.

We leven steeds meer in ‘bubbles’ van gelijkgestemden. Dat geldt voor online gedrag op social media en ook in het dagelijks leven in de stad. Dit kan leiden tot schuwheid of een negatieve basishouding ten opzichte van ‘de ander’. Gevolgen hiervan zijn meer polarisatie en een toename van eenzaamheid in de stad.

Vraag een onbekende uit de buurt om samen op de foto te gaan. Til hem of haar op.

De Amsterdam Bubble Challenge doorbreekt dit patroon. We dagen elkaar uit om buiten onze comfortzone (buiten onze ‘bubble’) te treden en het initiatief te nemen tot meer onlogische ontmoetingen in onze directe omgeving: het mooiste wat er is. Durf jij buiten je bubble te gaan?