Terugblikken met fotografe Roswitha

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid geeft deze expositie je een kijkje in het leven van de ander.
Reageer

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Om aandacht voor dit thema te creëren bij alle Amsterdammers wordt dit jaar weer de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Deze week staat in het thema van het vertellen van verhalen en het delen van ervaringen en ontmoetingen, maar ook van het luisteren naar een ander.

‘Fotografie gaat over ontmoetingen’, vindt fotografe Roswitha. Zij legt dan ook beelden vast die een verhaal vertellen en een inkijk geven in het leven van de ander. Zo heeft ze een serie van zes portretten van ouderen in en om Amsterdam gemaakt, waarin zij samen met hen terugblikt op hun leven vanuit verworven wijsheid en inzichten.

Hoewel eenzaamheid vele gezichten kent, wordt er momenteel met name veel gerept rondom het thema eenzaamheid onder ouderen. Fotografe Roswitha gaat dit aan het hart. Zij heeft namelijk veel plezier en dankbaarheid ervaren door tijd met deze ouderen door te brengen.

Door middel van intieme vierluiken wil Roswitha haar blik op het leven van deze mensen laten zien. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid hangt er op 25 september werk uit haar expositie TERUGBLIK in de foyer.