Terugblikken met Ewa

Waar kijken onze programmamakers met trots op terug? De hoogtepunten van Ewa Scheifes.
Reageer

Ook tijdens de zomerstop (vanaf 21 juli) werken onze programmamakers door aan een nieuw seizoen vol inspirerende programma’s over technologie, innovatie en design. Omdat de programmering een tijdje stil ligt delen we in de tussentijd de beste gesprekken, opnames en dossiers uit ons archief. In deze editie de hoogtepunten van Ewa Scheifes, programmamaker Creatieve Industrie.

Urban Stories Festival

NALEZEN – Deze update over het USF
Tijdens de eerste editie van Urban Stories Festival afgelopen maart doken we diep in stadsverhalen en urban culture. Naast workshops van o.a. De Man Met De Microfoon over het vinden en delen van bijzondere lokale verhalen, lanceerden we ook de nieuwste editie van Future Cities over Medellín. Hoe komt het dat deze Colombiaanse stad zo’n opmars maakt in de tech- en start-up scene? Alle ins en outs over het vierdaagse festival lees je in deze update.

Rauw en geëngageerd werk van fotograaf Willem Poelstra

TERUGKIJKEN – 1:39:32
Deze Fotokroniek met documentaire fotograaf Willem Poelstra was een hele bijzondere editie. Hij lanceerde zijn fotoboek over slachtoffers, getroffen families en geliefden in Kosovo met de titel ‘For Hanna, Future Stories from the Past…’. Zijn foto’s worden zijn nalatenschap – hij heeft niet zo lang meer. Ze verbeelden wat mensen ondanks de felste conflicten bindt.

Het nachtleven als vrijplaats

TERUGKIJKEN – 1:56:50
Creatieve duizendpoot Joost van Bellen was te gast tijdens Dutch Masters. Naast persoonlijke verhalen over de beginjaren van de RoXY deelde hij zijn visie op ondernemerschap en diversiteit in de stad. Hoe behouden we vrijplaatsen waar íedereen zichzelf mag zijn, en welke rol vervult het nachtleven hierin? Joost nodigde het getalenteerde modeduo MARTAN uit als Dutch Talent.

Hoe ziet een gerobotiseerde designwereld eruit?

TERUGKIJKEN – 2:16:29
De robots komen eraan en ze vereenvoudigen ook het creatieve proces. Ligt de toekomst van design bij slimme machines? Met o.a. grafisch ontwerper Hansje van Halem over haar complexe patronen en typografie, en Next Nature Network over Hubot, het uitzendbureau voor mensen en robots.

Hoe menselijk wordt de robot van de toekomst?

MEEPRATEN – 22 BIJDRAGEN EN 8 DEELNEMERS AAN DIT GESPREK
Over robots gesproken, ze worden steeds ‘menselijker’, zowel in uiterlijk als in de sociale skills die ze beheersen. Hoe moeten we daarmee omgaan? En is menselijk gedrag wel in programmacode te vatten? Praat met leden van de Foundation for Responsible Robotics en mij over dit onderwerp. In het najaar gaan we verder met programma’s rondom Artificial Intelligence, Augmented Reality en Virtual Reality.

Kijk nog meer teruglees verder en praat mee. Fijne zomer!