Terugblikken met Charley

Waar kijken onze programmamakers met trots op terug? De hoogtepunten van Charley Fiedeldij Dop.
Reageer

Ook tijdens de zomerstop (vanaf 21 juli) werken onze programmamakers door aan een nieuw seizoen vol inspirerende programma’s over technologie, innovatie en design. Omdat de programmering een tijdje stil ligt delen we in de tussentijd de beste gesprekken, opnames en dossiers uit ons archief. In deze editie de hoogtepunten van programmamaker Charley Fiedeldij Dop.

3D geprinte steden van de toekomst

TERUGKIJKEN – 2:02:34
Sinds begin dit jaar werken we samen met AMS Institute aan de serie AMS Science for the City. In deze reeks delen topwetenschappers hun nieuwste inzichten in en oplossingen voor stedelijke vraagstukken. Mijn favoriete programma uit de reeks (tot nu toe) is Printing Circular Cities, waarin wetenschappers in gesprek gingen met architecten, vastgoedbedrijven en bestuurders over de rol die 3D technologie in stedelijke ontwikkeling speelt en kan gaan spelen. Een avond waarin verschillende werelden elkaar ontmoetten, met als hoogtepunt een on stage deal (op 1:33:55) tussen Rutger Sypkens (BAM) en Foteini Setaki (AMS/TU Delft). Kijk deze avond terug voor een inkijkje in de ge-3D-printe stad van de toekomst.

Een zoektocht naar verbinding

TERUGKIJKEN – 2:06:04
Zegt de steun van duizenden Turkse Nederlanders aan het Turks staatshoofd Erdogan iets over hun Nederlands-zijn, of faalt de politiek in haar taak om een inclusieve samenleving te vertegenwoordigen? Staat een dubbele loyaliteit volwaardig burgerschap per definitie in de weg, of hoeft daar geen sprake van te zijn? En wat moeten we veranderen in het land, als deze burgers zich steeds méér Turks, en minder Nederlands voelen? Het was een bijzonder en intiem gesprek over burgerschap en inclusiviteit met o.a. Fidan Ekiz en Cemil Yilmaz (IZI Solutions) tijdens deze Tegenlicht Meet Up.

Wat doe jij voor een climate-proof Amsterdam?

MEEPRATEN – 9 BIJDRAGEN EN 5 DEELNEMERS AAN DIT GESPREK
Klimaatverandering heeft een enorme impact op het dagelijks leven in de stad. Bewoners krijgen of hebben al te maken met overstromingen, hittegolven en windstoten. Tijdens het programma Climate Proof Cities zijn we op zoek gegaan naar oplossingen die stadsbewoners zélf kunnen doorvoeren en/of aandragen. In dit gesprek praten we verder met experts en bewoners.

De luxe van het offline kunnen zijn

TERUGKIJKEN – 2:22:32
Altijd, overal online zijn. Daar word je ook weleens moe van. Deze Tegenlicht Meet Up van vorig jaar is een mooie voorbereiding voor de aankomende boeklancering ‘Kleine filosofie van de digitale onthouding‘ van Hans Schnitzler op vrijdag 29 september. Met testimonials van zes gedetoxte millennials en filosofische duiding door o.a. Joke Hermsen en Eugène Sitorius. Hoe is het om offline te leven in een online wereld?

Self(ie) love: is de mens meer van zichzelf gaan houden?

VOOR IN JE AGENDA
Geen terugblik, maar een stiekeme vooruitblik. Want in september starten we in samenwerking met Frank Meester en Coen Simon een nieuwe programmareeks! In de filosofische pamfletreeks Nieuw Licht wordt hedendaagse denkers een vraag voorgelegd uit een klassiek geworden tekst. In de eerste aflevering filosofeert Marja Pruis over ijdelheid en zelfliefde anno 2017. Later in het jaar staan ook Femke Halsema en Marte Kaan bij ons op het podium.

Kijk nog meer teruglees verder en praat mee. Fijne zomer!