Talkshow Stadsleven verhuist naar Pakhuis de Zwijger

Programmareeks start met 'FemCity' met onder meer burgemeester Halsema.
Reageer

De live talkshow Stadsleven van journalist Tracy Metz verhuist na drie jaar van De Balie naar Pakhuis de Zwijger. Op maandag 4 februari 2019 trapt Stadsleven af in Pakhuis de Zwijger met het programma ‘FemCity’ met onder meer burgemeester Halsema, Neelie Kroes, Clarice Gargard, Sarah Sluimer en Els Kloek.

Wervelend mét diepgang
‘We zijn sinds 2013 bezig met Stadsleven, een live talkshow en webmagazine over het leven in steden. Sinds een paar jaar hadden we in De Balie een vaste basis en publiek gevonden. Toch hadden we uiteindelijk behoefte aan een nieuwe plek en die hebben we gevonden in Pakhuis de Zwijger, het onafhankelijk platform voor creatie en innovatie in de stad. In de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger kunnen we nu een nog groter publiek bedienen met interesse in stedelijke thema’s,’ aldus Tracy Metz, de oprichter en host van Stadsleven. Metz belicht per editie van Stadsleven een stedelijke ontwikkeling met een breed palet aan sprekers uit de politiek, stedelijk beleid en ruimtelijke ontwikkeling, demografie en onderzoek, design en kunst. Het zijn wervelende avonden, met een hoge snelheid zonder de diepgang te verliezen.

Sinds 2013 ontving Metz gasten als Maarten van Rossem (Amerika-deskundige), Marleen Stikker (directeur Waag), Floris Alkemade (Rijksbouwmeester), Eberhard van der Laan (burgemeester Amsterdam) en Jacqueline Grandjean (directeur Oude Kerk). ‘Bij Pakhuis de Zwijger zijn we heel blij met de komst van Stadsleven. Gezien onze inhoudelijke focus op alle ontwikkelingen in de stad vinden wij deze talkshow een waardevolle verrijking van onze programmering,’ zegt Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger. Jaarlijks maakt Pakhuis de Zwijger ruim 600 programma’s over stedelijke thema’s als duurzaamheid, gebiedsontwikkeling en de creatieve industrie.

Reserveer hier voor het programma ‘FemCity’ op maandag 4 februari 2o19.