Pakhuis x IDFA

Wat mag je niet missen tijdens onze reeks Docu by Night?
Reageer

Met maar liefst 10 unieke documentaires op het plein van Pakhuis de Zwijger sluiten we ook dit jaar weer ons culturele seizoen af. Samen met onze vrienden van IDFA hebben we voor deze avonden een speciale selectie van documentaires gemaakt. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige avond met vrienden, buren en collega’s. Als kers op de taart wordt iedere documentaire verrijkt met een interessant voorprogramma en vanaf 16 juli ook iedere dag een barbecue, check het hier! Toegang is gratis.

Dead Donkeys Fear No Hyenas | donderdag 19 juli | Docu by night 22:00
Voorafgaand aan Dead Donkeys Fear No Hyenas  is er het programma Het Groene Goud. We gaan met elkaar in gesprek over wat  de komst van grote buitenlandse ondernemingen betekent voor kleine boeren in ontwikkelingslanden?

Docu by night Dead Donkeys Fear No Hyenas: Op het vliegveld van Addis Abeba ziet regisseur Joakim Demmer iets geks: er wordt een vliegtuig volgeladen met voedsel bestemd voor rijke landen, terwijl een ander vliegtuig voedselhulp komt brengen. Daar wil hij het fijne van weten. Zo begint een onderzoek van zes jaar, waarin de kijker samen met hem de schaduwkanten van globalisering, armoedebestrijding en de wereldwijde run op landbouwgrond ontdekt. Met de hulp van een Ethiopische onderzoeksjournalist probeert Demmer te ontrafelen hoe de explosieve situatie waarin Ethiopië zich bevindt, kon ontstaan.

Ben je er bij? Reserveer hier een plekje voor het voorprogramma Het Groene Goud & hier een plekje voor de docu by night Dead Donkeys Fear No Hyenas.

 

Amal | Vrijdag 20 juli | Docu by night 22:00
Over de documentaire Amal: Amal is veertien jaar als ze tijdens de Egyptische revolutie op het Tahrirplein belandt, nadat haar vriendje is omgekomen bij de Port Said-stadionramp. Tijdens de protesten wordt ze door de politie geslagen en aan haar haren over het plein gesleept. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren na de revolutie. Terwijl de film snijdt tussen actuele gebeurtenissen en het snel veranderende leven (en uiterlijk) van Amal, zien we hoe zij haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

Ben je er bij? Reserveer hier een plekje voor de docu by night Dead Donkeys Fear No Hyenas.