Pakhuis x IDFA

Wat mag je niet missen tijdens onze reeks Docu by Night?
Reageer

Met maar liefst 10 unieke documentaires op het plein van Pakhuis de Zwijger sluiten we ook dit jaar weer ons culturele seizoen af. Samen met onze vrienden van IDFA hebben we voor deze avonden een speciale selectie van documentaires gemaakt. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige avond met vrienden, buren en collega’s. Als kers op de taart wordt iedere documentaire verrijkt met een interessant voorprogramma en vanaf 16 juli ook iedere dag een barbecue, check het hier! Toegang is gratis.

Last Days in Shibati | Dinsdag 17 juli | Docu by night 22:00

Over de documentaire Last Days in Shibata: In de Chinese miljoenenstad Chongqing heeft slechts één oude wijk, Shibati, de sloop- en vernieuwingsdrift van de overheid weten te overleven. Maar niet voor lang: langzaamaan worden ook daar de nauwe steegjes vervangen door gigantische winkelcentra. Om vast te leggen wat binnenkort voorgoed verdwenen zal zijn, brengt filmmaker Hendrick Dusollier enkele maanden in de buurt door. Aan de hand van deze lokale gidsen schetst de film een indringend portret van een snel veranderende wereld, waar armoedige krotten in rap tempo plaatsmaken voor glanzende torenflats en ook tradities zonder al te veel scrupules worden ontmanteld.

> Ben je er bij? Reserveer hier een plekje voor de Docu by Night Last Days in Shibata.


Freedom for the Wolf | woensdag 18 juli | Docu by night 22:00

Voorafgaand aan Freedom For the Wolf is er het programma The ‘Other’ Democracy; een diner met programma. We gaan met elkaar in gesprek over de Amsterdamse Aanpak van Eenzaamheid, met Njema el Maach en luisteren naar inspirerende sprekers uit het netwerk tijdens het diner.

Docu by night Freedom For the Wolf: Lang leve de democratie: iedereen is gelijk en we kunnen zeggen, doen en denken wat we willen. Toch? In Freedom for the Wolf wordt die comfortabele bubbel eens en voor altijd doorgeprikt. Te beginnen in het Hongkong van 2014, waar de Occupy-beweging standvastig protesteert tegen wat zij zien als schijndemocratie – totdat de machthebbers het zat zijn. Glashelder uitgelegd door uiteenlopende filosofen en politici, mooi levendig gemaakt met archiefbeelden en animaties. Russell kent intussen geen genade; het is hem niet te doen om makkelijke oplossingen aan te dragen, maar om de kijker bewust te maken van zijn eigen rol in het bestrijden van de onvrije democratie die over de hele wereld in opkomst is.

Ben je er bij? Reserveer hier een plekje voor het programma The ‘Other’ Democracy en reserveer h hier een plekje voor de docu by night Freedom of the Wolf.