Pakhuis de Zwijger x IDFA

Wat mag je niet missen tijdens onze reeks Docu by Night?
Reageer

Met maar liefst 10 unieke documentaires op het plein van Pakhuis de Zwijger sluiten we ook dit jaar weer ons culturele seizoen af. Samen met onze vrienden van IDFA hebben we voor deze avonden een speciale selectie van documentaires gemaakt. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige avond met vrienden, buren en collega’s. Als kers op de taart wordt iedere documentaire verrijkt met een interessant voorprogramma en vanaf 16 juli ook iedere dag een barbecue, check het hier! Toegang is gratis.


The Dread | Dinsdag 10 juli | Voorprogramma 18:30 & Docu by night 22:00
Voorafgaand aan The Dread is er de Netwerkbijeenkomst Aanpak Eenzaamheid; een diner met programma. We gaan met elkaar in gesprek over de Amsterdamse Aanpak van Eenzaamheid, met Njema el Maach en luisteren naar inspirerende sprekers uit het netwerk tijdens het diner.

Docu by Night The Dread: De inwoners van het Argentijnse dorpje El Dorado houden niet van dokters. Zolang er geen chirurg aan te pas hoeft te komen, kunnen ze elkaar zelf wel genezen. Elk van hen heeft zo zijn eigen specialiteit en methode. De lichtvoetige en droogkomische film, waarin de dorpsbewoners in de camera kijkend hun verhaal doen, legt gaandeweg ook de ontoereikendheid van hun theorieën en het geheim dat daarmee wordt afgedekt bloot.

> Ben je er bij? Reserveer hier een plekje voor het voorprogramma Netwerkbijeenkomst Aanpak Eenzaamheid, en hier voor de docu by night The Dread!

 

The Work | Woensdag 11 juli | Voorprogramma 20:00 & Docu by night 22:00
Voorafgaand aan The Work is er het programma De Bajes van Binnenuit waarin onderzocht wordt hoe detentie de veiligheid van de samenleving beïnvloed. Zijn gevangenissen Hogenscholen voor de misdaad? Deze avond gaan we hierover in gesprek met filosoof Rein Gerritsen, criminoloog Anouk Bosma en fotograaf Matan Bellemakers.

Docu by Night The Work: Twee keer per jaar komt een groep mannen bijeen voor een vierdaagse therapiesessie in een verrassende setting: New Folsom Prison in Californië. De deelnemers zijn zowel veroordeelde moordenaars en bendeleden als mannen van buiten de gevangenismuur. Een emotioneel, intens en bij vlagen hartverscheurend document dat alle vooroordelen over criminaliteit en mannelijkheid volledig op zijn kop zet.

> Ben je er bij? Reserveer hier een plekje voor het voorprogramma De Bajes van Binnenuit, en hier voor de docu by night The Work!