Pakhuis de Zwijger organiseert culinair programma over voedsel van de toekomst

Met onder meer Chloé Rutzerveld, Jaap Seidell en Koert van Mensvoort.
Reageer

Op vrijdag 14 december organiseert Pakhuis de Zwijger in samenwerking met food designer Chloé Rutzerveld het culinaire programma Future Food: The Holiday Special. Samen met hoogleraar Voeding & Gezondheid Jaap Seidell, voedselfilosoof Koert van Mensvoort, jonge food designers en bezoekers onderzoeken ze het voedsel van de toekomst. Ze gaan erover in gesprek, presenteren de nieuwste ontwikkelingen én ze laten het eten ook proeven. 

Het voedsel van de toekomst proeven
‘Samen met verschillende food designers, wetenschappers en experts bieden we een avondvullend programma over de toekomst van ons voedsel. Hierin we bespreken we toekomstige voedselscenario’s en laten ze ook proeven. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met Chloé Rutzerveld, gerenommeerd food designer,’ zegt Barbara Vos, programmamaker Voedsel, Circulariteit & Klimaat van Pakhuis de Zwijger. Rutzerveld heeft drie pas afgestudeerde voedingsontwerpers van de Food Non Food-afdeling van de Design Academy in Eindhoven gevraagd om hun verhalen te delen en hun projecten in een eetbare vorm te presenteren.

Vos: ‘Daarnaast neemt hoogleraar Jaap Seidell ons mee in de wereld van de samenstelling van voedsel, Monique Mulder van Dutch Cuisine vertelt over hoe belangrijk de bodem is voor de smaakbeleving en voedselfilosoof Koert van Mensvoort duidt de keuzes die we hebben als consument. Tevens reikt hij de ECO Coin Award 2019 uit aan het meest innovatieve initiatief om food waste tegen te gaan. Een avond voor alle foodies die willen weten hoe het voedsel van de toekomst proeft.’

Reserveer nu: https://dezwijger.nl/programma/future-food-the-holiday-special​