Opening Maakplaats 021 Waterlandplein

Maakplaats Waterlandplein is vanaf 3 februari 2017 een feit.
Reageer

Maakplaats Waterlandplein is vanaf 3 februari 2017 een feit. Dan wordt het lintje doorgeknipt van de eerste Maakplaats in Noord, bij OBA Waterlandplein. En de hele buurt is uitgenodigd om de opening te vieren!

Wat is een Maakplaats?

© Waag

© Waag

Elke Maakplaats is een speelkamer voor makers, het is een plek waar ideeën tot leven komen. Leren door te maken, dat is het principe waar Maakplaats op inzet.

Maakonderwijs daagt kinderen uit in het ontwikkelen van hun 21st century skills: zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën. Denk daarbij aan 3D-printers en elektronica, waarmee kinderen en volwassenen op een laagdrempelige manier hun creativiteit en vaardigheden kunnen ontplooien. Met als ultiem doel: iedereen is een maker.

Feestelijke opening

Tijdens de opening laten we de buurt zien wat je allemaal kunt doen in Maakplaats Waterlandplein. Kom langs voor een glaasje (kinder)champage en laat je verbazen over wat je allemaal zélf kunt maken met digitale fabricage en nieuwe technologieën.

Over het project Amsterdam 021

Amsterdam 021 is een voortzetting en opschaling van onze jarenlange pioniersactiviteiten en inzet in de maker movement, maakonderwijs en de ontwikkeling van 21st century skills. Dit vindt plaats door het opzetten van ‘maakplaatsen’ bij de vestigingen van de OBA in Amsterdam. een samenwerking tussen de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Waag Society/Fablab AmsterdamPakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam.

Ben je van de pers en wil je graag langskomen? Neem dan dan contact met ons op.

  • Wanneer: vrijdag 03 februari 2017, 16.00 u. tot 18.00 u.
  • Waar: Waterlandplein 302, 1024 NB Amsterdam