Open Call: Week Tegen Racisme 2020

Week Tegen Racisme verwelkomt bijdragen aan programmering.
Reageer

Van 16 t/m 20 maart vindt de tweede editie van de Week Tegen Racisme plaats, georganiseerd door Comité 21 maart en Pakhuis de Zwijger. Deze week omvat workshops, netwerkbijeenkomsten, dialogen, performances, panel-gesprekken, lezingen en filmvertoningen. Bekijk hier een korte terugblik van de editie 2019. Voor de komende editie verwelkomt de organisatie bijdragen en ideeën voor de programmering van iedereen die zich wil inzetten tegen racisme en discriminatie.

Open Call: hoe kun je meedoen?
Je kan tot en met zondag 20 oktober ideeën aandragen voor de programmering via het contactformulier. Probeer deze zo zorgvuldig en volledig mogelijk in te vullen. 

Wat voor ideeën kan ik aandragen?
Vorig jaar waren er workshops, netwerkbijeenkomsten, dialogen, performances, panel-gesprekken, lezingen en filmvertoningen. Het initiatief, idee of programmaconcept kan dus multidisciplinair zijn en variëren van vorm en inhoud.

Wie kunnen er meedoen?
De Week Tegen Racisme is een platform voor alle grassroots initiatieven en organisaties die werken aan het thema van anti-racisme. Ook input vanuit betrokken individuen zijn van harte welkom.

Over de selectie
We zullen alle bijdragen met zorg behandelen en beoordelen op inhoud, vorm, mogelijke impact en haalbaarheid. Gezien de beperkte ruimte van het evenement kunnen we helaas niet alle ideeën faciliteren. Ook kan het voorkomen dat we sommige programmavoorstellen in samenspraak zullen verfijnen of waar mogelijk samenwerkingen suggereren met andere organisaties. 

Meer informatie
Voor meer informatie en eventuele vragen kun je terecht bij Max de Ploeg (Pakhuis de Zwijger) en Saida Derrazi (Comité 21 maart) projectleiders van de Week Tegen Racisme 2020. Dit kan per mail via max@dezwijger.nl en shayidad@gmail.com. Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen kan je ook de Facebookpagina volgen.  

Agenda-tips:
Op zaterdag 5 oktober is er tussen 12.30 en 18.30 de Landelijke Conferentie Tegen Racisme & Discriminatie. Adres: Ru Pare, Chris Lebaustraat 4, 1062 DC Amsterdam. Op 4 november is de meetup bij Pakhuis de Zwijger waarbij je ook kan meedenken met de programmering van de Week Tegen Racisme in 2020.