Nathalie deelt haar verhaal over uit de kast komen en eenzaamheid

Ontmoet Nathalie tijdens de Week tegen Eenzaamheid en leer over het verlies van naasten door uit de kast te komen.
Reageer

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid delen we persoonlijke verhalen en ervaringen. Op 25 september trappen we af met een openingsprogramma, met o.a. een lezing van schrijver Kader Abdolah, een Amsterdamse Bubble Challenge onder leiding van Tabo Goudswaard, documentaires en ontmoetingstafels. Ga in gesprek over eenzaamheid met ervaringsdeskundigen en leer van hun verhalen.

Nathalie kwam er op haar twaalfde achter dat zij op vrouwen viel en besloot op haar negentiende uit de kast te komen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, mede door haar Christelijk Orthodoxe opvoeding. Een tijd lang bereidde zij zich samen met een professional voor om het gesprek met haar ouders aan te gaan en kwam uiteindelijk op haar tweeëntwintigste uit de kast tegenover hen. De hoop en voorbereiding waren tevergeefs: haar ouders verbraken het contact.

Niet alleen verloor zij op dat moment haar ouders, ook haar hechte vrienden verbraken het contact en een gevoel van heftige eenzaamheid nam de overhand. Achteraf had Nathalie het anders aangepakt, bijvoorbeeld door haar LHBTI netwerk te vergroten toen ze nog in de kast zat, om zo die gevoelens van eenzaamheid te kunnen vermijden.

Intussen heeft ze weer contact met haar ouders, al blijft dit nog wel stroef. Momenteel is Nathalie afgestudeerd maatschappelijk werker en hoopt ze als professional iets te kunnen betekenen voor anderen die zich net zoals zij eenzaam hebben gevoeld.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zal Nathalie op 25 september plaatsnemen aan één van de ontmoetingstafels om haar ervaringen te delen en wie weet anderen ermee te kunnen inspireren. Ben jij benieuwd naar haar verhaal? Kom langs op 25 september en ga het gesprek met Nathalie aan!