Martin deelt zijn verhaal over verslaving en eenzaamheid

Ontmoet Martin tijdens de Week tegen Eenzaamheid en leer hoe een verslaving kan leiden tot eenzaamheid.
Reageer

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid delen we persoonlijke verhalen en ervaringen. Op 25 september trappen we af met een openingsprogramma, met o.a. een lezing van schrijver Kader Abdolah, een Amsterdamse Bubble Challenge onder leiding van Tabo Goudswaard, documentaires en ontmoetingstafels. Ga in gesprek over eenzaamheid met ervaringsdeskundigen en leer van hun verhalen.

Martin voelde zich als kind al anders dan zijn broers en zussen en ontvluchtte dan ook regelmatig het huis. Op vrij jonge leeftijd begon hij te experimenteren met alcohol en drugs, waarvan hij op zijn twintigste merkte niet meer zonder te kunnen. Van het een kwam het ander, en voor hij het wist raakte hij verstrikt in zijn eigen leugens en bedrog.

Hij werd verstoten door zijn familie en vrienden en beseft nu dat het zijn eigen gedragingen waren die hem eenzaam maakten. Hij besloot het roer om te gooien en meldde zich aan bij verschillende zelfhulpgroepen. Maar na jaren van sociaal isolement wist Martin niet meer hoe te leven.

Hoe spreek je mensen aan en hoe ga je intieme (vriendschaps)relaties aan?

Inmiddels gebruikt Martin geen middelen meer, is hij gelukkig in een tweede huwelijk en kan hij een vader zijn voor zijn twee kinderen. Bovendien heeft hij een opleiding afgerond in de zorg en is nu dan ook werkzaam bij het Leger des Heils.

Door zijn verhaal te delen, hoopt hij dat hij mensen kan inspireren en kan laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om uit eenzaamheid te klimmen. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zal Martin op 25 september plaatsnemen aan één van de ontmoetingstafels. Ben jij benieuwd naar zijn verhaal? Kom langs op 25 september en ga het gesprek met Martin aan!