Madelinde Hageman en de nieuwe woorden voor eenzaamheid

Eenzaamheid is van ieder mens en van alle tijden. Maar hoe druk je de vele verschijningsvormen uit?
Reageer

Eenzaamheid is van ieder mens en van alle tijden. Maar dat wil niet zeggen dat het geen probleem is. Het is vaak omgeven met schaamte, verdriet en ontkenning. Een taai taboe. En dat moet wel de wereld uit. Ontwerper Madelinde Hageman ondervond ook in haar eigen leven dat het heel moeilijk is met anderen over eenzaamheid te praten. Er is zijn gewoon geen woorden om het er genuanceerd over te kunnen hebben vond ze. En hiermee ging ze aan de slag. Ze ontwikkelde een verrassende manier om samen met andere mensen echt nieuwe woorden te laten onstaan waarmee het veel makkelijker wordt om het over eenzaamheid te hebben. De afgelopen jaren heeft ze deze werkwijze met heel veel verschillende mensen in uiteenlopende situaties uitgevoerd. En steeds met groot succes. 

Madelinde is mede-initiatiefnemer van Voor Eenzaamheid, een platform waar kunstenaars en ontwerpers te vinden zijn die ieder hun eigen werkwijze ontwikkelden om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Nieuwsgierig geworden naar alternatieve woorden voor eenzaamheid? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zal Madelinde in een workshop weer op zoek gaan naar nieuwe woorden en definities.