Karin deelt haar persoonlijke verhaal over eenzaamheid

Ontmoet Karin tijdens de Week tegen Eenzaamheid en leer over jezelf weer in beweging krijgen door te doen.
Reageer

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid delen we persoonlijke verhalen en ervaringen. Op 25 september trappen we af met een openingsprogramma, met o.a. een lezing van schrijver Kader Abdolah, een Amsterdamse Bubble Challenge onder leiding van Tabo Goudswaard, documentaires en ontmoetingstafels. Ga in gesprek over eenzaamheid met ervaringsdeskundigen en leer van hun verhalen.

Na het overlijden van haar moeder, voelde Karin zich erg eenzaam en verloor hierdoor het contact met haar omgeving. Na een lange periode van eenzaamheid, besloot zij dat het tijd was om het roer om te gooien. Om zich weer verbonden te voelen, besloot zij haar netwerk uitbreiden.

Ze meldde zich aan bij De Kringen, een organisatie waar holebi’s elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Karin zelf heeft nooit eenzaamheid ervaren als gevolg van het uit de kast komen, maar vond hier wel de aansluiting die zij nodig had.

Ze koos er dan ook bewust voor om uit haar comfortzone te stappen om zo van haar gevoelens van eenzaamheid af te komen. Inmiddels is zij coördinator bij De Kringen en ervaart veel dankbaarheid uit het kunnen helpen van anderen.

Tijdens het openingsprogramma van de Week tegen Eenzaamheid neemt Karin plaats aan één van de ontmoetingstafels. Ben jij benieuwd naar haar verhaal en wil je graag het jouwe met haar delen? Of wil je informatie over de cursus die zij aanbiedt? Schroom dan niet om even langs haar tafel te lopen.