Introductie: Rens van Tilburg

Kom meer te weten over de sprekers van De Staat van de Stad 4: Global Village Amsterdam, een gedeelde stad?
Reageer

Heeft het internationale economische succes van Amsterdam ook een keerzijde? Gaat Amsterdam steden als Londen en Parijs achterna? Wat kunnen en moeten wij nu doen om onze stad van alle Amsterdammers te laten zijn en blijven? Tijdens De Staat van de Stad #4: Global Village Amsterdam, een gedeelde stad? op 25 oktober gaan we met de burgemeester en internationale en nationale wetenschappers, schrijvers en ervaringsdeskundigen in gesprek over in wat voor stad en hoe we in de toekomst met elkaar willen leven.

De toekomst van de stedelijke economie

Zo zijn steden (steeds meer) de motor van de economie. Het internationale economische succes zorgt voor een grote aantrekkingskracht van Europese steden. Zowel de formele als de informele economie floreert daardoor, maar tegelijkertijd zien we de sociale ongelijkheid in steden toenemen. Zo ook in Amsterdam. 

destaatvandestadRens van Tilburg zal in zijn mini-college ingaan op vragen als: Hoe ziet de toekomst van de stedelijke economie eruit? Waar liggen de kansen en wie heeft het moeilijk? Hoe verhouden formele en informele economie zich tot elkaar? Wat zegt dat over het toekomstperspectief voor de stedeling? 

Rens van Tilburg is econoom. Hij is lid en directeur van het Sustainable Finance Lab / UU en columnist bij de Volkskrant. Hij deed als senior onderzoeker bij SOMO veel onderzoek naar hervorming van de financiële sector. Het Sustainable Finance Lab heeft tot doel dat de financiële sector bijdraagt ‘aan een economie die de mens dient zonder zijn leefmilieu te schaden.’

Koop hier je ticket voor De Staat van de stad #4: Global Village Amsterdam, een gedeelde stad?