In Memoriam Hein de Haan

Reageer

Hein de Haan is afgelopen dinsdagnacht overleden. Hein was als architect en Stadmaker van het eerste uur betrokken bij tal van alternatieve en vernieuwende projecten in Amsterdam. Zo maakte hij zich vanuit Urban Resort sterk voor de herbestemming van het Volkskrantgebouw en was hij als architect verantwoordelijk voor woon-werk formule Vrijburcht en de metamorfose van Ruigoord. Laatstelijk was hij nauw betrokken bij het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap op Zeeburgereiland. 

Hein was een graag geziene gast en spreker in onze programmering en had een heldere en originele stem in het debat over de stedelijke ontwikkeling. Enkele jaren geleden vertrouwde hij ons zijn wens voor de stad toe: 

Op het gebied van stedelijke vernieuwing wens ik een veel wijzer bestuur, dat er gestopt wordt met grootschalige sloop en zandbakstedenbouw, dat er procesmatig te werk wordt gegaan en dat de regie over de vernieuwing terug komt bij democratisch gecontroleerde instanties. Op het gebied van duurzaamheid wens ik de stad ook een veel wijzer bestuur toe, dat tweetaks scooters weggaan, weg met de gedwongen winkelnering bij de Nuon stadsverwarming, terugleveren van stroom ook voor collectieven mogelijk maken, enzovoort.

Wij wensen de nabestaanden van Hein de Haan veel sterkte met dit verlies. Amsterdam zal hem missen!