Henriëtte deelt haar persoonlijke verhaal over eenzaamheid

Ontmoet Henriëtte tijdens de Week tegen Eenzaamheid en leer over het ontdekken van de beste vriendin in jezelf.
Reageer

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid delen we persoonlijke verhalen en ervaringen. Op 25 september trappen we af met een openingsprogramma, met o.a. een lezing van schrijver Kader Abdolah, een Amsterdamse Bubble Challenge onder leiding van Tabo Goudswaard, documentaires en ontmoetingstafels. Ga in gesprek over eenzaamheid met ervaringsdeskundigen en leer van hun verhalen.

Meer dan eens heeft Henriëtte gevoelens van eenzaamheid gekend. De laatste keer werd ingeluid door een scheiding, verhuizing en verandering van werk, alles tegelijkertijd.

Ik maakte door de eenzaamheid noodgedwongen meer verbinding naar binnen met mijzelf. De ommekeer herinner ik me levendig: in stilte keek ik naar mijn eigen wanhoop onderin die zwarte put en ineens kwam daar een gevoel van grote dankbaarheid voor in de plaats voor al het goede in mijn leven dat er óók was. Dit was de sleutel voor mij, de afzet tegen de bodem van die put, weer naar boven. Door dit inzicht werd ik de beste vriendin voor mezelf.

Henriëtte volgde de opleiding ‘Specialist Eenzaamheid’ en geeft nu de cursus Creatief Leven, bekend van de serie Nooit meer Alleen op tv. Voor haar was het precies de hulp die ze zelf graag had gehad in die moeilijke tijd. Ze ziet hoe mensen door de cursus weer opbloeien en het volle leven weer instappen. Met een beetje hulp, maar vooral ook op eigen initiatief.

Haar missie? Het taboe rond eenzaamheid doorbreken en mensen leren om hulp te vragen zonder schaamte: 40% van de Nederlanders zegt last te hebben van eenzaamheid, je bent geen uitzondering! Laten we met elkaar eenzaamheid aanpakken met de juiste informatie en hulp.

Tijdens het openingsprogramma van de Week tegen Eenzaamheid neemt Henriëtte plaats aan één van de ontmoetingstafels. Ben jij benieuwd naar haar verhaal en wil je graag het jouwe met haar delen? Of wil je informatie over de cursus die zij aanbiedt? Schroom dan niet om even langs haar tafel te lopen.