Gebiedsmeetup Oostenburg

Terugblik gebiedsmeetup Oostenburg tijdens WeMakeThe.City
Reageer

Op vrijdag 22 juni stond tijdens WeMakeThe.City het thema de stad in ontwikkeling centraal. Bij de Urban Conference Making Places in Pakhuis de Zwijger kwamen experts, zowel in theorie als praktijk, samen om te praten over gebiedsontwikkeling. De bijeenkomst mondde uit in co-creatie-sessies, stadsexpedities, placemaking games en workshops in de 18 gebiedsmeetups verspreid door de Metropoolregio Amsterdam. 

Éen van deze gebiedsmeetups vond plaats in de stoere (en feestelijke) kelder van Roest op Oostenburg. Hierbij verzamelden ongeveer 50 personen om zich te laten informeren en mee te praten over de toekomst van het gebied. Oostenburg, het voormalige werkeiland van de VOC wordt geleidelijk getransformeerd naar een woon- werkomgeving zonder dat het zijn stoere karakter verliest. Net zoals het gebied kent de planvorming een lange, complexe en interessante historie met een grote diversiteit aan ontwikkelaars. Hoe ontwikkelt Oostenburg zich tot een hoogwaardig gemengd woonwerkgebied? En hoe zorgen we ervoor dat de grote diversiteit aan partijen gezamenlijk en in samenspraak met hun omgeving de kwaliteit waarborgt?

Tijdens deze meetup startten we met een tour door het gebied, kregen we een inkijk in de huidige plannen en gingen we met ontwikkelaars, ontwerpers, ondernemers en buurtinitiatieven tijdens twee werksessies met elkaar in gesprek over de invulling van de openbare ruimte en de commerciële plint.

Meer weten over deze dag? Lees hier het verslag van de gebiedsmeetup Oostenburg. Deze gebiedsmeetup is mede mogelijk gemaakt door VORM