EU2016 ‘Off Grid’ Campus: Call for people and projects

Ben jij een professional die zich bezighoudt met stedelijke innovatie – zowel technologische als sociale innovatie?
Reageer

Tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van 2016 verrijst vanaf half maart tot eind juni 2016 in het kader van het Arts & Design Program een tijdelijke campus op de Kop van het Java-eiland. We nemen afscheid van de oude systemen van de stad en gaan off grid, zelfvoorzienend en circulair, op zoek naar nieuwe sociale, economische, logistieke en politieke verbanden en organisatievormen. Hyperconnected in het formuleren van de mogelijke antwoorden op de grote maatschappelijke opgaven van nu en straks.

Op deze tijdelijke campus doen straks 100 Nederlandse en 100 Europese studenten én 100 young professionals samen onderzoek naar de toekomst van (steden in) Europa in 2040. Hoe ziet onze Europese Unie er dan uit? Hoe ontwikkelen onze steden zich daarbinnen? Wie wonen er in de stad? Hoe worden wij bestuurd? Welk werk doen we nog en hoe verdienen we ons geld? Hoe verplaatsen wij ons en communiceren we met elkaar? Hoe voorzien wij in onze energie behoefte? Wat eten we en waar komt het vandaan? Wat doen we met ons afval? Hoe ziet ons onderwijs er uit en wie verzorgt onze ouderen? De stad Amsterdam is het canvas en we gaan ontwerpen en prototypen op de grote maatschappelijke vraagstukken. Van half april tot en met eind juni vindt er parallel een 10 weken durend internationaal / Europees lezingen-, workshop- en publieksprogramma plaats, afwisselend op de campus en in Pakhuis de Zwijger. En de campus zal gedurende die periode bezocht worden door tienduizenden nieuwsgierige Amsterdammers, scholieren, studenten, professionals, Europese ambtenaren en journalisten.

Ben jij een professional die zich bezighoudt met stedelijke innovatie – zowel technologische als sociale innovatie? Of ben jij werkzaam aan een Nederlandse technische universiteit, kunstacademie of designopleiding? Wil je bijdragen aan de realisatie van de EU2016 ‘Off Grid’ Campus? Of heb je vanuit je werkzaamheden concreet een inhoudelijk programmatische of technologische bijdrage te leveren? Laat het ons weten via: http://j.mp/eu2016-bijdrage of via het formulier onderaan deze pagina.

Op woensdag 3 juni (17.30 – 19.00 uur) is er voor belangstellenden een de tweede informatie-avond!

EU2016 Creative Campus is een onderdeel van het programma Exploring Future Europe dat door de Cultureel Intendant tijdens het Nederlands Voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van 2016 in Amsterdam wordt gerealiseerd. Meer info: barbara[at]dezwijger.nl