Eetbare rietjes in eetcafé Pakhuis de Zwijger

Duurzame innovatie vervangt plastic dankzij slim concept van Everlyn Liu
Reageer

Niet alleen tijdens de programma’s, maar ook binnen ons café spelen innovatie en duurzaamheid een grote rol. Ons eetcafé is altijd op zoek naar duurzame producten en slimme alternatieven. Sinds kort zijn hierom dan ook onze plastic rietjes vervangen door de eetbare en natuurlijke rietjes van Everlyn Liu.

‘No fish ever trashed your house’
Onder het motto van ‘No fish ever trashed your house’ wil ze graag iets doen voor de oceaan en de dieren die daar leven. Er komt veel plastic afval, en dus ook rietjes, in de oceanen terecht en dit is heel schadelijk. In Nederland worden jaarlijks gemiddeld meer dan drie miljard rietjes gebruikt. Na eenmalig gebruik worden ze meteen weggegooid. 
Om een alternatief te bieden aan de grote hoeveelheid plastic rietjes heeft Everlyn eetbare rietjes gemaakt. Deze zijn gemaakt van zeewier, vruchtensap, chiazaad en lijnzaad en lekker om op te eten na je drankje. De natuurlijke rietjes zijn gemaakt van een restproduct van de maisoogst en kunnen daardoor na gebruik gewoon bij het GFT-afval. Televisieprogramma ‘Brandpunt+’ maakte in ons eetcafé een reportage waarin Everlyn vertelt over haar initiatief.