Dit is Tania Concko

In aanloop naar De Staat van de Stad op 30 mei introduceren we alle gasten. Dit is architecte Tania Concko.
Reageer

De Frans-Nederlandse architecte Tania Concko is één van de sprekers tijdens De Staat van de Stad #5: Hoe ziet Amsterdam er uit in 2030? op 30 mei aanstaande in de Stadsschouwburg Amsterdam. Ze richtte in 1997 het bureau Tania Concko Architects Urbanists (TCAU) voor stedenbouw en architectuur op en werkte in het Quality team van Rem Koolhaas aan de vernieuwing van het stadscentrum van Almere. De afgelopen tien jaar was Tania vooral in buitenlandse steden actief.

Zowel in als buiten Europa zijn haar projecten, onderwijs- en adviesactiviteiten altijd gericht op het kritisch ondervragen van de stad, ‘wonen in wijken’, en hoe architectuur ondergedompeld is in zijn verschillende (aangelegde, stedelijke, sociale en programmatische) contexten. Wat past bij de identiteit van de stad en hoe groei en verdicht je de stad zonder dat de kwaliteit van leven voor de gebruiker achteruit gaat?

Tania Concko ontving de Award of Women Architects 2016. Deze prijs heeft tot doel het werk en de loopbaan van vrouwelijke architecten in de schijnwerpers te zetten om jonge architecten te inspireren en gelijkheid te bevorderen in een (nog altijd) voornamelijk mannelijk beroep.