Dit is Maarten Hajer

In aanloop naar De Staat van de Stad op 30 mei introduceren we alle gasten. Dit is professor Urban Futures Maarten Hajer.
Reageer

Faculteitshoogleraar Urban Futures aan de Universiteit van Utrecht Maarten Hajer is één van de sprekers tijdens De Staat van de Stad #5: Hoe ziet Amsterdam er uit in 2030? op 30 mei aanstaande in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het is zijn werk om na te denken over de steden van de toekomst: hoe komen we tot een stedelijke samenleving zonder fossiele brandstoffen? Hiervoor schreef hij de Post Fossil City contest uitHet NRC interviewde Maarten hierover.

Van 2008 tot 2015 was Maarten Hajer de eerste directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en in 2016 was hij hoofdcurator van de IABR met het thema The Next EconomyHij adviseerde meer dan 100 steden, 20 nationale regeringen en een breed scala aan organisaties over strategieën voor stadsontwikkeling en investeringen. Een van de gebieden waar hij recentelijk, in opdracht van ULI Nederland, veel onderzoek naar deed is de Holland Metropole Region (de Randstad): wat is er uniek aan dit gebied en hoe kunnen we daar (beter) gebruik van maken?