Dit is hoogleraar Ellen van Bueren

In aanloop naar De Staat van de Stad op 30 mei introduceren we de sprekers. Dit is Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management aan de TU Delft.
Reageer

Ellen van Bueren is één van de sprekers tijdens De Staat van de Stad #5: Hoe ziet Amsterdam er uit in 2030? op 30 mei aanstaande in de Stadsschouwburg Amsterdam. Van Bueren is hoogleraar Urban Development Management bij de Faculteit Bouwkunde. De nieuwe leerstoel Urban Development Management ontwikkelt bruikbare concepten, instrumenten en principes voor een integrale gebiedsgerichte aanpak van hedendaagse stedelijke opgaven. 

Van Bueren laat zich al haar gehele loopbaan, die ooit is begonnen bij een stedenbouwkundig bureau, leiden door haar belangstelling voor het bestuur,  beheer en governance van duurzame stedelijke ontwikkeling. Kennis ontwikkelt zij vaak in samenwerking met de praktijk. Ze is auteur van wetenschappelijke artikelen en boeken, zit in redacties van tijdschriften op gebied van bestuurskunde en stedelijke ontwikkeling en doceert in diverse (inter)discplinaire opleidingen voor studenten en professionals, waaronder de Master City Developer. Zij is board member van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Principal Investigator bij Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions.