De Zwijger tipt…

Over klimaatneutraal bouwen, highlights van de Milaan Design Week en AVG in Amsterdam
Reageer

Maandag 14 mei – Klimaatneutraal Bouwen

Wat betekent ‘klimaatneutraal bouwen’ eigenlijk? Als we zoeken op het wereld wijde web komen we er moeilijk uit. Er zijn enorm veel verschillende definities en begrippen, maar er is ook veel onduidelijkheid over duurzaamheid. Dde ene keer noemen is het energieneutraal en de andere keer klimaatneutraal. Het enige wat we weten is dat het een term is die aangeeft dat een proces niet bijdraagt aan klimaatverandering. Maar hoe doe je dat en wanneer kan je het proces deze naam geven? Hoe kan de bouwsector terrein winnen op weg naar klimaatneutrale bouw? Tijd om met elkaar in te zoomen op dit fenomeen!

In de bouw houden ze zich flink bezig met de energietransitie. Maar wat zijn nou eigenlijk de stappen die nog genomen kunnen worden richting klimaatneutrale bouw? Kom op maandag 14 mei naar Klimaatneutraal Bouwen, praat en denk mee met verschillende sprekers die zich inzetten voor de verduurzaming van de bouwsector.

Dinsdag 15 mei – Best of Milan 2018

Het is alweer eventjes geleden, de Designbeurs in Milaan; Salone del Mobile Milano. Drie weken geleden stond de stad in het teken van Design. De eerste Salone del Mobile werd georganiseerd in 1961, en was bedoeld om Italiaans design te promoten. Nu is het de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp. Voor Nederlandse ontwerpers is het belangrijk om internationaal op de kaart te komen door dit evenement. Er werden records gebroken op de 57-ste editie: nog meer exposanten, bezoekers en nog grotere stands dan voorgaande jaren. Het is fysiek onmogelijk geworden om alles te zien en om dat allemaal in nog geen week tijd te verwerken…

Kom daarom op dinsdag 15 mei naar Best of Milan 2018 waarin we een overzicht van het beste, slechtste, mooiste, lelijkste, raarste en ordinairste van de Milan Design Week op een rijtje zetten. Wat kunnen we vergeten en welke trends kunnen we meepakken?

Donderdag 17 mei – AVG-proof Amsterdam?

Heb jij iets te verbergen? De Correspondent kwam een paar jaar geleden met een boek over het levensbelang van privacy. Onderzoeksjournalisten lieten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. In het boek wordt duidelijk welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. Maar ook welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Interessant voor de onwetende burger en iedereen die zich wilt verdiepen in zijn privacy.

Voor wie het ontgaan is; vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG legt regels op in verband met het verwerken van persoonsgegevens. Een verwerking is elke bewerking, of geheel aan bewerkingen met betrekking op persoonsgegevens. Dus het verzamelen, opslaan, gebruiken, wijzigen of het doorgeven van persoonsgegevens. De Europese Commissie wil door middel van AVG meer grip geven op onze data. Zijn winkels en bedrijven klaar voor de nieuwe regels? Wat worden onze nieuwe rechten? Op donderdag 17 mei gaan we samen met experts, de gemeente en het bedrijfsleven op zoek naar antwoorden bij AVG-proof Amsterdam?