De Zwijger tipt…

Van foto-exposities in New Metropolis en een docu over kwetsbaarheid en prestatiedruk tot falen en opstaan in je werk
Reageer

Maandag 7 mei t/m vrijdag 11 mei – Exposities in New Metropolis

Op donderdag 19 april 2018 opende Pakhuis de Zwijger haar pop-up dependance New Metropolis in Amsterdam Nieuw-West. New Metropolis organiseert programma’s en exposities, biedt een co-working space aan en onderzoekt samen met de bewoners wat er speelt in Nieuw-West. Vanaf nu kan je drie exposities komen bewonderen; ‘Vrouwen van Nieuw-West’, ‘West Beat’ en ‘Mundus is meer diversiteit’. Het gaat hier om de samenwerking met mensen en organisaties uit het stadsdeel zelf.

Yvonne Brandwijk (fotograaf) werd geïnspireerd door haar eigen stad en maakte een serie over vrouwen in Nieuw-West, ze zei: “Ik word blij van de openheid van de bewoners, de diversiteit, de ruimte en het grootstedelijke. Zelfs van buiten de stad komen mensen naar Nieuw-West voor het beste eten en de sfeer. Ook ik zal hier vaker te vinden te zijn.” Naast haar serie hangt de fotoserie ‘Mundus is meer diversiteit’; leerlingen van Het Mundus College werkten mee aan het 180 Amsterdammers project, dit project laat de mix van culturen zien. Kom naar de exposities in New Metropolis, bekijk het geweldige werk en bewonder de schoonheid van Amsterdam Nieuw-West op onze nieuwe en supertoffe locatie.

 

Dinsdag 8 mei – In het hoofd van mijn zusje

Hoe ga jij om met sombere gevoelens in onze prestatiemaatschappij? Hoge cijfers voor je tentamens, een bijbaan die goed op je cv staat, je vrienden genoeg zien en ook nog een beetje fit blijven. De mentale druk waar studenten mee kampen is enorm hoog. Gevolg is dat ze steeds vaker psychische klachten hebben. Uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond bleek dat één op de drie studenten (34,6%) een verhoogde kans op een burn-out heeft. Bij de werkende, gezonde bevolking is dit percentage 14,6. Tijd om in actie te komen en het gesprek met elkaar aan te gaan!

Tijdens de #TrueSelfie-weken wordt het tv-programma True Selfie uitgezonden, waarin acht jongen met psychische problemen hun eigen leven filmen en hun kwetsbare momenten delen. In Pakhuis de Zwijger kijken we naar de documentaire ‘In het hoofd van mijn zusje’. Documentairemaakster Ingrid Kamerling maakte een indringend portret over het hoe en waarom van de zelfdoding van haar zusje. Lees hier het interview met Ingrid over kwetsbaarheid in de huidige maatschappij. Lars en Zoë van het tv-programma True Selfie zijn aanwezig. Op dinsdag 8 mei praten we met jonge ervaringsdeskundige en experts over prestatiedruk, kwetsbaarheid en het tonen van negatieve gevoelens.

 

Woensdag 9 mei – Falen en opstaan

Durf jij te falen op je werk? Japke-d. Bouma schreef in 2016 voor NRC een column over de kantoor clichés op ons werk en vroeg zich af of we daarvan beter worden. Zij ontdekte de durf-te-falen-beweging. Deze beweging staat voor het wél maken van fouten op je werk. Je moet juist fouten maken en je de woede van je baas op de hals halen; ‘want teleurstellingen laten zien dat je ambitie hebt’. Ben je bang de verkeerde keuzes te maken en genadeloos op je bek te gaan? Het kan ook zijn dat je juist veel werkdruk ervaart, omdat er hogere eisen worden gesteld. Of misschien is werken niet je favoriete bezigheid. Want hoe kan je succesvol worden zonder je middelbare school af te maken? Word je echt gelukkig van een droombaan? En is een kantoorbaan echt zo vervelend als het klinkt?

Op woensdag 9 mei om 19:30 praten we over falen in je werk, gaan we opzoek naar manieren om tegenslagen een positieve draai te geven en het lef te krijgen te doen wat je echt wilt doen. Falen en opstaan doen we met onder meer Mr. Probz en Daily Paper-oprichter Hussein Suleiman, we praten over de misstappen die zij hebben gemaakt in hun carrière, en hoe die hen hebben geholpen te komen waar ze zijn. Daarnaast staan er speedcoaches voor je klaar om direct met jou aan de slag te gaan! Tot dan!