De Zwijger tipt…

3 programma's over emanciperende bewegingen. De Chinese gemeenschap, de Nederlandse boeren en baas in eigen buik 2.0.
Reageer

Maandag 18 november – Ontmoet… de Chinese gemeenschap

Hoewel er meer dan 100.000 Chinese Nederlanders in ons land zijn, bestaan er ontzettend veel vooroordelen aannames over deze mensen. Niet alle Chinese Nederlanders komen uit China en niet iedereen werkt in het restaurant van zijn of haar ouders. Binnen de gemeenschap is er een enorme variatie in achtergronden, geschiedenissen en verhalen. In het debuut van Pete Wu ‘De bananengeneratie’ spreekt hij deze mensen en schrijft hij hun verhalen op. Wat zijn hun verhalen over identiteit en afkomst, wat zijn hun drijfveren en de uitdagingen die ze tegenkomen? Geniet voorafgaand aan het programma van de exposities van Sarah Wong, Tja-ling Hu en Sioejeng Tsao en praat daarna mee tijdens het programma op 18 november.

 

Woensdag 20 november – Waarom de boeren boos zijn

Het kan je niet ontgaan zijn: de boeren zijn boos. Volgens de media komt dit door de stikstofproblematiek, maar hoe zit het met de overheid en haar continue wijzigende regelgeving? Het publieke debat lijkt de boer steeds als schuldige aan te wijzen, waardoor het lijkt alsof boer en burger nog nooit zo ver uit elkaar hebben gestaan. Is de kloof tussen boer en stedeling onoverbrugbaar geworden? In dit gesprek brengen wij de politiek, de boeren, de wetenschap en de milieubeweging samen. Kom 20 november naar deze informatieve avond over het boerenbestaan voor de onwetende stedeling.

 

Donderdag 21 november – Baas in eigen buik 2.0

In het afgelopen jaar is er een groeiend anti-abortus geluid, in Nederland maar ook in de rest van de wereld. Zo nam de staat Alabama dit voorjaar de strengste abortuswet van de Verenigde Staten aan en wordt de opkomst van de jaarlijkse Mars van het Leven nog groter verwacht dit jaar. In Nederland lijken abortus en het recht op zelfbeschikking een vanzelfsprekendheid. Vanwaar de groei in het anti-abortus geluid? In de eerste editie van FemCity gaan we samen met abortusartsen, activisten en politici de huidige situatie bespreken en kijken wat er nodig is om het recht op zelfbeschikking te behouden.