De Zwijger tipt…

Kom erachter hoe de komst van Emoji onze manier van communiceren heeft veranderd, praat mee over de democratie van de toekomst en laat je informeren over wat slaap doet voor je gezondheid.
Reageer

Woensdag 16 oktober – Voorbij de emoji
Een lachende emoji, een dansend poppetje of het welbekende aapje. De emoji is niet meer weg te denken uit ons digitale leven. Maar de emoji is meer dan slechts een leuk icoontje die je kan toevoegen aan een appje, instacaption of Facebookpost. Achter emojis schuilen ook echte emoties en ze kunnen helpen om op een laagdrempelige manier die emoties zichtbaar te maken. Zo is de zelfhulpapp G-Moji in ontwikkeling die jongeren met psychische problemen wil helpen, Diantha Voskuijl komt deze avond meer hierover vertellen. Maar wie bepaalt eigenlijk welke emojis wij kunnen versturen en welke machtsstructuur gaat daar achter schuil? En is er met de komst van de emoji de eerste universele taal aan het ontstaan? Deze vragen worden woensdagavond 16 oktober in Pakhuis de Zwijger beantwoord.

Woensdag 16 oktober en vrijdag 18 oktober – Democratische avond voor bijna iedereen
Op weg naar de supermarkt even stoppen bij het stemlokaal om je stem uit te brengen, is dat nou democratie? Democratie gaat toch over meer dan slechts eens in de zoveel tijd een rood vakje invullen op een formulier. Hebben wij eigenlijk nog wel invloed op wat er in ons land gebeurt met de grote leiders die het wereldtoneel overheersen? Wat zijn de uitdagingen in deze veranderende wereld als het gaat om democratie en hoe kunnen we democratie op een andere manier vormgeven zodat echt iedereen invloed heeft op de besluitvorming van ons land? Allemaal vragen over het democratische systeem van nu. Lucas de Man neemt je mee in dit interactieve programma om antwoorden te vinden op deze vragen en nieuwe vormen van democratie te ontdekken. Laat je verassen door de vele manieren waarop democratie kan worden ingericht en win je vertrouwen in het democratische systeem terug. Op deze avond wordt er door middel van theater, muziek en een goed dialoog samen gezocht naar de democratie van de toekomst. De avond staat open voor uw ideeën, dus kom woensdagavond 16 oktober of vrijdagavond 18 oktober naar Pakhuis de Zwijger om uw kijk op democratie te delen.

Donderdag 17 oktober – Welterusten Amsterdam
Je hoort de klok tikken en ziet de uren voorbij gaan, maar in slaap komen lukt je niet. Iedereen heeft weleens last van een slechte nachtrust. Of dit nou komt door stress, een goed feestje, de kinderen die je wakker houden of omdat het gewoonweg niet lukt om in slaap te komen. Slaap is een permanent thema in ons leven.

Maar is er eigenlijk nog wel plaats voor slaap in deze samenleving waarin iedereen iets van je verwacht en de druk steeds hoger lijkt te worden? Waarom hebben we slaap zo erg nodig en wat zijn de gevolgen van te weinig slaap voor je gezondheid? Tijdens deze avond zullen verschillende experts hier een antwoord op geven. Neuroloog en slaapexpert Kristel Kasius zal de medische kant van slaap en het belang van slaap belichten. Psycholoog en schrijven Thijs Launspach zal vertellen wat de rol is van slaap in onze prestatiesamenleving. Daarnaast zal er onder leiding van Peter van der Wielen ervaringen en tips over slaap worden uitgewisseld.

Weten wat de gouden formule is voor een goede nacht slaap? Kom donderdagavond 17 oktober naar Pakhuis de Zwijger!