De Zwijger tipt…

Praat mee over de uitbreiding van hogesnelheidslijnen in Europa, inclusiviteit binnen de LGBTQ+ gemeenschap en de toekomst van raamprostitutie op de Wallen
Reageer

Dinsdag 21 meiSeks werkt

Amsterdam zit al tientallen jaren met de raamprostitutie op de Wallen in hun maag. De ramen horen bij de ziel van de stad maar de vermeende uitbuiting die er plaatsvindt is met rigoureuze maatregelen geprobeerd te bestrijden. De afgelopen jaren heeft de helft van de ramen een andere bestemming gekregen en ook in Utrecht heeft een groot aantal sekswerkers hun werkplek verloren. De hoofdvraag van de avond is: Hoe kan uitbuiting worden bestreden zonder sekswerkers de onvergunde sector in te duwen? Dit bespreken we onder andere met Dina Siegel. Zij is criminoloog en gespecialiseerd in georganiseerde misdaad. Ze volgde de sekswerkers die hun werkplek op het zandpad verloren en bracht in kaart welk effect het sluiten van ramen heeft op het welzijn van de sekswerkers. Met sekswerkers, uit verschillende disciplines, gaan we in gesprek over hoe zij het werken op de Wallen ervaren en wat er nodig is om het een veiligere werkplek te maken. Tot slot gaan we met sekswerker en spokesperson Velvet December, gemeenteraadslid voor D66 Alexander Hammelburg en Don Ceder, gemeenteraadslid voor de Christen Unie, in gesprek over de toekomst van het gemeentebeleid rond prostitutie. Gaat de raamprostitutie zich verplaatsen naar buiten het centrum? En wat is de toekomst van My Red Light, het ‘gemeentebordeel’ dat in 2017 is geopend?

Dinsdag 21 meiHalte Amsterdam

In Halte Amsterdam gaan we met tafelgast Robbert Berkhout, Haarlems wethouder duurzaamheid, economie en mobiliteit, in gesprek over de grote mobiliteitsvraagstukken. We bespreken de spannendste proefballonnen en de belangrijkste trends in de dynamische wereld van verkeer en vervoer met de hoofdrolspelers van de Nederlandse mobiliteit. Zo bespreken we het onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuwe luchthaven in zee ter vervanging van Schiphol. Hoe ziet zo’n luchthaven op een kunstmatig eiland in zee eruit? Hoe kom je daar en hoe wenselijk is dit? Samen Froukje van de Klundert van PosadMaxwan bespreken we de kansen van dit plan. En is het niet tijd voor meer snelle treinen binnen Europa? Wat kunnen wij doen om een pan-Europees netwerk van snelle treinen te realiseren? Twee dagen na deze avond kunnen we stemmen voor het Europees Parlement. Wat vinden de kandidaat-Europarlementariërs? Samen met Reinout Wissenburg van ProRail gaan wij met deze kandidaten in gesprek.

Vrijdag 24 meiVulva! (Engelstalig)

In dit programma gaan we met sluitelfiguren uit de LGBTQI+ community van Amsterdam in gesprek over representatie en normativiteit binnen queer spaces. Wat is er voor nodig om Amsterdam Pride een feest te maken waar alle vrouwen uit de community zich welkom voelen. Dus ook vrouwen van kleur, transvrouwen en non-binary personen. Deze avond vieren we alle initiatieven die er wel al zijn om de community inclusiever te maken. Onder andere activiste Naomie Pieter, de mede-oprichter van Black Queer & Trans Resistance en Josee Rothuizen van het COC die intergenerationele verbindingen legt binnen de LGBTQI+ community.

Hou voor meer info de programmapagina in de gaten.