De Zwijger tipt…

Ga op ontdekkingstocht met De Man in Azië, pas storytelling toe in je bedrijf en denk mee over de weekendschool.
Reageer

Maandag 7 januari – De Man in Azië

Een taboedoorbrekende generatie. In de voorstelling De Man in Azië, neemt Lucas de Man je mee op ontdekkingstocht door zeven grote steden in Azië, waar laat hij zien hoe de nieuwe generatie verandering wil brengen in een soms angstaanjagende en snel veranderende samenleving.

Hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? En hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt, waarin robots het dagelijks leven overnemen? Laat je op maandag 7 januari inspireren door de energierijke Lucas de Man en de hands on mentaliteit van de Aziatische millennials. En maak kennis met de uitdagingen van nu.

Let op! Wij vragen een kleine bijdrage van 7,50 euro voor deze voorstelling.

Woensdag 9 januari – Fix the World & Make Money

Hoe verbeter je de wereld met je bedrijf, zonder geld in te leveren in plaats van te verdienen? In de documentairereeks ‘Fix the World and Make Money’ laten verschillende ondernemers zien hoe je een bedrijf opzet en tegelijk global challenges aangaat. Beïnvloed met jouw product het gedrag van de consument in de goede richting en draag een steentje bij aan een betere wereld.

Naast dat we deze avond in gesprek gaan over de kracht van storytelling en hoe je het verhaal van jouw organisatie kunt veranderen om je impact te vergroten, is ook de korte documentaire ‘Soap for World Peace’ van TwentieFour te zien.

This event will be in English.

Donderdag 10 januari – Onderwijsongelijkheid in meertalig Amsterdam

Met haar 180 nationaliteiten heeft Amsterdam een grote rijkdom aan verschillende talen, culturen en mensen. Meer dan 50% van de Amsterdamse schoolkinderen spreekt thuis een andere taal dan Nederlands. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze rijkdom niet wordt verwaarloosd? Een van de initiatieven hiervoor is de weekendschool die onderwijs in de moedertaal en cultuur aanbiedt.

Deze avond gaan we in gesprek met docenten, beleidsmakers, onderzoekers en oprichters van verschillende scholen over het Amsterdamse weekendscholen-landschap. Zijn de weekendscholen wel welkom in de stad? En welke gemeenschappen maken er juist wel of geen gebruik van?