De Zwijger tipt…

Workshop over identiteit, nieuwe fietsdesigns, en een interessante docu over de verborgen kant van Iran.
Reageer

Maandag 3 december: Bike & City #21: Designing Movement

Hoe springen we in de toekomst op de fiets? Op 3 december staat Pakhuis de Zwijger in het teken van het toekomstige design van Nederland’s bekendste vervoersmiddel. Luister bijvoorbeeld naar het verhaal van Milou Bergs, die een fietsenrek ontwierp dat na gebruik in de grond zakt. Zo blijft de straat strak, en is er toch voldoende plek om je fiest veilig vast te zetten.

Nieuwe fietskleding wordt ook behandeld; illustrator Stang Gubbels probeerde het vrije gevoel van fietsen uit te drukken in zijn nieuwe ontwerp voor een wieleroutfit. Luc Meuwese legt uit hoe zijn project ‘Kwartslag’ het makkelijker maakt om fietsen snel te parkeren.

Luister naar hun verhalen en die van vele andere ontwerpers op 3 december, tot dan!

Woensdag 5 december: Docu: Raving Iran

Extra screening due to high demand: the story of Iranian DJs Blade & Beard. Watch the trailer here:

Don’t forget to reserve at: https://dezwijger.nl/programma/docu-raving-iran-9. See you there!

Donderdag 6 december: Jong Amsterdam #8: Masterclass: identiteitsvorming jongvolwassenen

Opgroeien en je eigen identiteit ontwikkelen is sowieso al een opgave, maar voor jongeren met een migratieachtergrond is deze zoektocht nog ingewikkelder. New Metropolis houdt daarom op 6 december een masterclass identiteitsvorming onder begeleiding van psychiater Glenn Helberg.

De masterclass is open voor iedere leeftijd, en benadert identiteit als een dynamisch concept, dat door veel verschilende wegen gevormd kan worden. Luister vooraf alvast even naar onze podcast met Glenn Helberg, en tot ziens bij New Metropolis (voor de duidelijkheid; New Metropolis is de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Nieuw-West).