De Zwijger tipt…

Eerste ontmoeting Nieuw Amsterdam Raad en Gemeenteraad, het boek van de toekomst, en de veiligheid van Amsterdam.
Reageer

Dinsdag 20 november – Stad van Vertrouwen #5: De (on)veilige stad

Geweld tegen minderheden in de stad neemt toe. Hoe gaan de politie, gemeente en het openbaar ministerie hiermee om? Op 2o november ontmoeten verschillende experts elkaar om dit vraagstuk aan te pakken.

Jaïr Schalkwijk houdt zich bij Controle Alt Delete bezig met etnisch profileren door de politie en andere rechtsinstanties. Döne Fil is activiste voor de LGBTQ+ gemeenschap. Deze en andere stadmakers delen bij Pakhuis de Zwijger hun verhalen en adviezen voor een veiligere stad voor iedereen. In het najaar van 2018 wordt het huidige veiligheidsplan van de regio Amsterdam-Amstelland (het Regionaal Veiligheidsplan) herzien en nieuwe prioriteiten vastgesteld. Tijd dus om te reflecteren, en te bekijken hoe het beleid beter kan!

Donderdag 22 november – De Amsterdamse Zaak

Hoe staat het er voor met de Nieuw Amsterdam Raad? De in maart geïnstalleerde adviesraad aan de gemeente, bestaande uit 45 ondernemende millennials, ontmoet op donderdag 22 november voor het eerst de Gemeenteraad in Pakhuis de Zwijger. Onder andere Femke Roosma, Fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam, Eric van der Burg, Fractievoorzitter VVD Amsterdam en Sylvana Simons, Fractievoorzitter BIJ1 schuiven aan om de eerste ideeën van deze jonge generatie stadmakers te horen.

In het kader van het thema Amsterdam, van, voor en door iedereen nodigen we alle Amsterdammers uit om mee te praten. Laat je inspireren en ontmoet de stad van de toekomst!

Vrijdag 23 november – Urban Books Special: Next Chapter

Lees jij tussen alle Facebook posts en podcasts door nog wel eens een boek? Op vrijdag 23 november praten we tijdens Next Chapter over de toekomst van de literatuur. Hoe wint het boek de moderne strijd om aandacht?

Aanwezig zijn schrijfsters Saskia Noort en Saskia Goldschmidt, die haar eigen marketing oppakte door een filmtrailer te maken voor haar werk ‘Schockland.’ Roel van den Sigtenhorst van de Openbare Bibliotheek Amsterdam is er ook om zijn blik op de toekomst van het lezen toe te lichten. Innovateurs als Milou Klein Lankhorst, uitgever bij de Correspondent, en Robbert Hak, bedenker van de App Storytel zijn er ook.

Dus leg je roman voor een avondje weg en praat mee!