De Zwijger tipt…

Over Turkse eenzaamheid in de stad, crisis in de bouw en de invloed van digitale connecties
Reageer

Dinsdag 13 november – Turkse eenzaamheid in de stad

In een grote stad als Amsterdam is er veel eenzaamheid. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat een op de acht Amsterdammers zich eenzaam voelt. Een kwart van deze Amsterdammers heeft een Turkse achtergrond. In Nederland worden mensen met een Turkse achtergrond vaak gezien als buitenlanders en in hun eigen land als Europeanen. Aan beide kanten worden ze buitengesloten, waardoor ze het gevoel kunnen hebben nergens thuis te horen.

Hoe kunnen we deze eenzaamheid tegen gaan en waar komt het vandaan? Een van de dingen die je hieraan kunt doen is met elkaar in gesprek gaan en verwachtingen uitspreken. Dit gaan we op dinsdag 13 november doen onder het genot van een verse Turkse pizza en muziek.

Let op! Dit programma vindt plaats in New Metropolis, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Donderdag 15 november – Bouwvakker gezocht!

De motor in de bouw loopt vast. Er is een enorme vraag naar nieuwe projecten, maar zonder materiaal en personeel kan er niet aan deze vraag worden voldaan. Door het personeelstekort ontstaat er een grote kloof tussen wat er gebouwd moet worden en wat er gebouwd kan worden.

Wat zijn de consequenties als we de vraag van de bouw niet meer aankunnen? Samen met onder andere Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, gaan we in gesprek over dit vraagstuk. Ook zullen er deze avond mensen uit de bouw aanwezig zijn, om ons een kijkje te geven hoe dit probleem zich vertaald naar de bouwplaats.

Vrijdag 16 november – Designers & The Digital Age

Iedereen is wel connected op het internet. De digitale wereld ligt aan onze voeten en alles wat je wenst is beschikbaar. Sinds 1991 kunnen we massaal ‘online’. Waar het in het begin alleen nog e-mails konden versturen via grote computer, zijn onze huizen nu ook op weg om helemaal ‘smart’ te worden. Gaan we nu richting een utopische toekomst of krijgen we eerder taferelen als in de Britse hitserie ‘Black Mirror’? Welke invloed hebben deze nieuwe technologieën eigenlijk op ons dagelijks leven? Dit is nog maar het begin, dus what’s next?

Kom vrijdag 16 november langs en ga met storytellers, kunstenaars en designers in gesprek over hoe deze multimediale projecten ons aan het denken zetten over onze dagelijkse connectie.