De Zwijger tipt…

Over 'The New Localism', eenzaamheid en nieuwkomers en een avond vol jong talent in New Metropolis.
Reageer

Dinsdag 2 oktober – Bruce Katz: The New Localism

In het kader van WeMakeThe.City 2019 gaan we in gesprek met Bruce Katz over The New Localism. Er komen nieuwe tijden aan voor de manier waarop we problemen oplossen. Waar het vroeger vooral van bovenaf gebeurde, worden de grootstedelijke vraagstukken nu bottum-up aangepakt. In het nieuwe boek: ‘The New Localism‘ van Bruce Katz en Jeremy Nowak, wordt beschreven hoe stedelijke instellingen omgaan met onze sociale, economische en ecologische uitdagingen. In aanloop naar het programma praat Bruce Katz over zijn boek in de vierde podcast van Pakhuis de Zwijger. 

Kom dinsdag 2 oktober naar het programma en praat mee over The New Localism. Welke andere oplossingen voor mondiale uitdagingen kunnen stedelijke gemeenschappen in de toekomst aanpakken? En wat kan de stad Amsterdam leren van deze nieuwe veranderingen? Op deze avond zijn naast Bruce Katz, Ger Baron, Maurice Crul en Sylvana Simons aanwezig. Het programma begint om 18:00 uur en is in het Engels.

Woensdag 3 oktober – Status: eenzaam

In grote steden als Amsterdam ligt eenzaamheid op de loer. Zo’n 300.000 Amsterdammers voelen zich wel eens eenzaam. Ondanks dat het zoveel voorkomt wordt er nauwelijks over gesproken. Samen met de gemeente Amsterdam en het Amsterdams Netwerk eenzaamheid organiseert Pakhuis de Zwijger van 1 t/m 5 oktober de Week van de Eenzaamheid. Één van deze programma’s is Status: eenzaamheid. De afgelopen twee jaar zijn er duizenden statushouders in Amsterdam komen wonen. Ze komen in een onbekend land met een vreemde taal en andere culturen en gewoontes. Het blijkt dan ook niet zo simpel om sociale contacten te maken. Ook bij hen is eenzaamheid een groot probleem. Wat kunnen wij van statushouders leren over onze eigen eenzaamheid? Het is tijd om in actie te komen en met elkaar in gesprek te gaan!  

Ben jij er bij woensdag 3 oktober? Ga in gesprek met professionals, betrokkenen en nieuwkomers en kom met elkaar in contact.

Vrijdag 5 oktober – Smeltkroes Night

Zin in een avond vol creativiteit? Kom dan op vrijdag 5 oktober langs bij New Metropolis in Amsterdam Nieuw-West. Samen met Stichting Zichtbaar organiseert Pakhuis de Zwijger de Smeltkroes Night. Op deze avond is het podium voor jonge talenten uit Amsterdam en komen artistieke disciplines bijeen. Zo zullen de talenten Anouar Ennali, Imane Bargha, Kaoutar Chatrioui en Ayoub Kharkhach ons verrassen met hun muziek, bijzondere verhalen, dans en theater. Ook street artist Ricardo Moste is aanwezig om zijn kunst te showen.

De talenten komen onder andere uit het netwerk van Adnan Atik, social connector bij Society Shapers’, een organisatie die jongeren ondersteunt door middel van projecten als storytelling, identity- en creative thinking. Ook Abdel Attahiri, museum educator bij het Stedelijk Museum en Taoufik ben Yahia hebben jongeren uit hun netwerk aangereikt.