De Zwijger tipt…

Over experimenteren met Amsterdam HB, duurzaam horecapaviljoen DeDAKKAS en de Verkiezing Junior Fietsburgemeester.
Reageer

WeMakeThe.City is het festival dat de stad beter maakt. Woensdag 20 t/m zondag 24 juni pakken we vijf dagen lang, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Met lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, werkplaatsen en een uitnodigend en actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek. Voor Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, Europese steden en de rest van de wereld.

 

Zondag 24 juni

Met nog ruim een week te gaan tot het WeMakeThe.City Festival, blikken we vast vooruit! Wat is er bijvoorbeeld te doen op zondag 24 juni?

 

Amsterdam Hoogbegaafd | 09:00 – 18:00 uur
Amsterdam HB experimenteert graag, net zoals hoogbegaafde jongeren dit doen. Daarnaast geeft Amsterdam HB jongeren die vastgelopen zijn een nieuwe kans. Op zondag 24 juni openen zij hun deuren en kun je er van alles komen proeven, doen en bewonderen. Bij Joost ben je aan het juiste adres; hij plukt bij MijnStadstuin fruit en experimenteert met allerlei smaken voor bijvoorbeeld zijn lokale likeuren, of paardenbloem en klein hoefblad.

Daarnaast geeft Jacqueline korte workshops in creativiteit en legt Yessica van de Rezschool vanaf 12.00 uur uit hoe je front-ender, drupal specialist, UX-specialist of React native developer kunt worden. Kom op zondag 24 juni tussen 09:00 en 18:00 uur naar Amsterdam HB en ontdek zelf welke smaken de natuur te bieden heeft.

 

DeDAKKAS | 10:00 – 18:00 uur
Bovenop parkeergarage de Kamp, in het centrum van Haarlem realiseren drie jongen initiatiefnemers een duurzaam horecapaviljoen. Je kunt hier het hele jaar terecht voor heerlijk eten en drinken op deze groene en stedelijke plek. Je wordt hier letterlijk even boven de drukte van de stad uitgetild.

DeDAKKAS biedt lokaal, seizoensgebonden, vers eten en drinken aan. Ze zijn gericht op biologische producten en verbouwen ook eigen ingrediënten op het dak! Kom op zondag 24 juni tussen 10:00 en 18:00 uur het dak op en geniet van het fantastische uitzicht over Haarlem, met daarachter de duinen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Verkiezing Junior Fietsburgemeester van Amsterdam | 10:30 – 17:00
Het gebeurt steeds vaker dat fietsers afhaken door de drukte in het verkeer. Er zijn wel veel fietspaden in Amsterdam, maar ze zijn niet allemaal breed genoeg. Zo raken kinderen op de fiets in de knel. Veel bevolkingsgroepen zijn er niet mee opgegroeid, maar in Nederland leer je eerst kruipen, dan lopen en daarna fietsen. De Fietsburgemeester van Amsterdam, Katelijne Boerma, wil de fiets weer een cool imago geven en het verkeer voor kinderen veiliger maken. Daarom is ze opzoek naar de eerste Junior Fietsburgemeerster van Amsterdam!

Amsterdam heeft er sinds begin mei 19 enthousiaste Fietshelden bij: kinderen van 19 verschillende Amsterdamse basisscholen met goede ideeën over het beter maken van fietsen op hun school. Kom op zondag 24 juni naar de Verkiezing Junior Fietsburgemeester van Amsterdam, van 10:30 – 17:00 uur. Wie wordt de eerste Junior Fietsburgemeester van Amsterdam?