De Zwijger tipt…

Over vliegen over de Lage Landen, een expeditie naar de Fruittuin van West en de expositie 'Me and the Tourist'.
Reageer

WeMakeThe.City is het festival dat de stad beter maakt. Woensdag 20 t/m zondag 24 juni pakken we vijf dagen lang, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Met lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, werkplaatsen en een uitnodigend en actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek. Voor Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, Europese steden en de rest van de wereld.

 

Zaterdag 23 juni

Met nog twee weken te gaan tot het WeMakeThe.City Festival, blikken we vast vooruit! Wat is er bijvoorbeeld te doen op zaterdag 23 juni?

 

Fruittuin van West | 10:00 – 18:00 uur
Zelf fruit plukken, bloemen plukken of groente oogsten is echt een trend van de afgelopen jaren. Nu is het natuurlijk superleuk als je eigen achtertuin vol staat met mooie fruitbomen en een prachtige moestuin, maar dit is lang niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het nog best lastig om succesvol groente en fruit te telen. Gelukkig zijn er dan mooie plekjes zoals de Fruittuin van West.

De Fruittuin van West is een terrein van 6,5 hectare, zo’n 12 voetbalvelden, in de Tuinen van West. Er worden twintig soorten fruit geteeld. Bezoekers kunnen zelf hun appels, peren en kersen plukken én eieren rapen van de honderden kippen die in de boomgaard rondlopen. Ga zaterdag 23 juni mee op expeditie naar de Fruittuin van West, een groene oase onder de rook van Amsterdam. Je kunt kiezen uit verschillende workshops. Allemaal in de boomgaard. Kom, proef, pluk en geniet!

 

Me and the Tourist | 10:00 – 17:00 uur
Het aantal toeristen in Amsterdam groeit enorm, tot grote ergernis van menig Amsterdammer. Tegelijkertijd heeft onze economie de toeristen ook hard nodig. Ze lijken te zijn vergeten dat het om unieke mensen gaat die allemaal om hun eigen redenen de stad bezoeken. In het project ‘Me and the Tourist’ onderzochten de studenten van de Breitner Academie met Jan Hoek de vooroordelen over toeristen. Ze zochten naar manieren om deze stereotypen te kunnen omkeren, buigen, bevestigen of uit te diepen. Het project maakte deel uit van de themaweek ‘diversiteit’ van de academie.

Wat is onze verhouding tot toeristen en hoe gaan we met ze om? Hoe willen we dat ze zich tot ons en onze stad verhouden? Antwoorden zijn te vinden in de werken, die in de vorm van fotografie, video, tekening of performance op zaterdag 23 juni gepresenteerd worden in Breitner Academie A-Lab. Kom het werk bewonderen tussen 10:00 en 17:00 uur.

 

5D Flight Experience | 10:00 – 21:00 uur
Altijd al gedroomd om over Nederland te vliegen? Nu kan het! Ervaar een unieke 5D Flight Experience over alle must-sees van Nederland. Vlieg als een vogel en laat je verrassen door de diversiteit, schoonheid en rijkdom van de Lage Landen. Een adembenemende reis langs vele mooie plekken van Nederland, waaronder de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof je door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert.

Adembenemend mooie filmbeelden bieden je een spectaculair perspectief vanuit de lucht. Door middel van verrassende special effects en een enorm bolvormig scherm, vlieg je rakelings over diverse must-sees van de Lage Landen. Kom op zaterdag 23 juni naar de 5d Flight Experience tussen 10:00 en 21:00 uur.  Voor je het weet, sta je weer buiten en ben je een onvergetelijke ervaring rijker.