De Zwijger spreekt met… WeMakeThe.City

Linda Holleman is Manager partnerships en maakt onderdeel uit van het WeMakeThe.City kernteam.
Reageer

Woensdag 20 t/m zondag 24 juni 2018 staat geblokt in onze agenda’s: WeMakeThe.City, het festival dat de stad beter maakt. Vijf dagen lang pakken we, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Voor Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, Europese steden en de rest van de wereld. De Zwijger sprak met één van de kernteam leden van de festivalorganisatie; Linda Holleman. Zij is Manager partnerships en is daarmee verantwoordelijk voor de sponsoring van het festival.

 

Wat is de kracht van Amsterdam voor jou?

De levendigheid, creativiteit en vooral het knusse gevoel. Toen ik vanuit Rotterdam naar Amsterdam verhuisde, merkte ik een duidelijk verschil. Ik had hier ineens praatjes met mensen in de supermarkt of met een de barman bij een café. Ik denk dat het te maken heeft met de grote hoeveelheid import. Iedereen is nieuwsgierig naar waar de ander vandaan komt en dat zorgt voor leuke gesprekken.

Op wat voor manieren draagt het WeMakeThe.City Festival bij aan de toekomst van Amsterdam?

Ik denk dat het vooral bewustzijn kan creëren over wat er allemaal gedaan wordt in de stad. Je denkt: hé daar is mijn buurman mee bezig! Wat kan ik eigenlijk doen?

Wat hoop je te bereiken met het WeMakeThe.City Festival?

Dat het festival iets bij kan dragen aan het een meer inclusieve stad. Dit is een van de onderwerpen die bij het festival ook naar voren zal worden gebracht. Ik zou die praatjes die ik in de supermarkt heb ook willen hebben met bijvoorbeeld iemand die woont in de Bijlmer, niet alleen met mensen vanuit mijn eigen leefomgeving.

Welke initiatief op het WeMakeThe.City Festival inspireert je?

Ik hou mij natuurlijk bezig met de sponsoring en vanuit deze functie valt voornamelijk op hoe ABN AMRO zich inzet, met name voor circulariteit. Zij kiezen om geen halve maatregelen te nemen, maar zijn actief opzoek naar oplossingen. hoe zij hun nek uitsteken voor deze problematiek toont een bepaalde lef. Het CIRCL paviljoen is hier een goed voorbeeld van. Deze inzet komt ook naar voren tijdens het festival.

WeMakeThe.City
Woensdag 20 t/m zondag 24 juni 2018
Metropoolregio Amsterdam
Hier vind je meer info!