Common Sensing Java-Eiland

Common Sensing Java-Eiland – Voelt u wat er nodig is voor de gemeenschappelijke toekomst van Java-eiland?
Reageer

Common Sensing’ is wat we er samen van maken. Een project gestart vanuit een diepe en pure intentie. De intentie van iemand die als immigrant haar hart verbond aan Java-eiland. Een prachtig eiland op een unieke plek, midden in Amsterdam, dat net als vele andere gebieden ontworpen is alsof alles altijd hetzelfde blijft. Maar dat klopt niet. De wereld verandert. En die verandering is best spannend.

Dit project maakt het mogelijk dat Java-eiland mee verandert, op een manier die we zelf willen. We nemen de regie voor de toekomst van Java-eiland in eigen hand en laten ons daarbij inspireren door kunstenaars, interaction-designers en experts, onder bezielende leiding van Transformation Designer Soheila Najand, jarenlang inwoner van Java-eiland.

We benutten daarbij data die we samen kunnen verzamelen over ‘de materiële en immateriële commons’ van ons eiland (denk aan: energie, lucht, water, afval, zorg, bestuur, onderwijs). Common Sensing nodigt op 28 augustus 80 onmisbare mensen uit om in 1 dag samen de toekomst van Java-eiland te onderzoeken en in eigen hand te nemen.

De Open Space ‘Duurzame Toekomst van Java-eiland’ zal het startpunt vormen van een 2-jarig proces, waarin betrokkenen met elkaar de toekomst van Java-eiland gaan vormgeven.

Common Sensing is een project van Volksvlijt2016 en Stichting NL Today en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, Green Bridges, InterArtLab, kunstacademies, kunstinstellingen, Pakhuis de Zwijger en diverse Universiteiten.