Bouw mee aan de Hallo Brug

De stadmakers van Cascoland crowdfunden een stalen loopbrug in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West.
Reageer

De Hallo Brug is een uniek project in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West: publiek gefinancierde stedelijke infra-structuur die oude en nieuwe buurtbewoners met elkaar verbindt. Momenteel loopt er een grote crowdfundingsactie om dit knooppunt van de buurt ook echt te kunnen realiseren. Help jij mee het bedrag van €20.000 op te halen?

Waarom een Hallo brug?

In de Kolenkit, een buurt met voornamelijk sociale woningbouw in Amsterdam West, wordt een vrije-sector appartementencomplex mét openbare binnentuin gebouwd. Die openbare binnentuin moet voor alle buurtbewoners toegankelijk zijn, maar aan de noordzijde, de kant waar de belangrijkste voetgangersroute van en naar de Kolenkit loopt, is de binnentuin niet goed te bereiken.

Aan deze kant ligt de binnentuin ver boven straatniveau en is alleen bereikbaar via een smalle, vijf meter hoge trap. Terwijl juist hier een goede aansluiting met de buurt zou moeten zijn! Vooral ook voor mensen die niet zo makkelijk de trap nemen.

Samen met de buurt heeft Cascoland een oplossing bedacht: de Hallo Brug, een voetgangersbrug in de vorm van een Slang die de buurt met de publieke binnentuin verbindt. De brug is zo smal dat mensen elkaar alleen in de bredere bochten kunnen laten passeren. De brug wordt zo een ontmoetingsbrug, een verbindend element tussen oude en nieuwe buurtbewoners. In een stad waar mensen elkaar steeds minder kennen kan elkaar hallo zeggen al een groot verschil maken.

Word ook een bruggenbouwer

Met deze crowdfunder wil Cascoland aantonen dat dit plan wordt gedragen door de mensen uit de buurt, Amsterdammers, en natuurlijk iedereen die verbindende ontmoetingsruimtes in de stad belangrijk vindt. Met jouw steun gaan we eerst een tijdelijke brug bouwen. Dan kan iedereen ervaren hoe leuk het is om over een brug te lopen in plaats van tegen een muur op te kijken. Als wij dit met zijn allen voor elkaar kunnen krijgen, kan de overheid natuurlijk niet meer achter blijven en dan komt die permanente Hallo Brug er ook! 

Ga naar de crowdfund pagina, raak betoverd door de Hallo Brug en kom ook letterlijk over de brug. Met jouw financiële bijdrage wordt de brug gebouwd en in ruil daarvoor wordt jouw naam gebrandmerkt in de Hallo Brug.