Baking Power wint happy start-up pitch

Van black-out tot overwinning tijdens Tegenlicht Meet Up #71.
Reageer

Baking power wint met happy start-up pitch voor vrouwenemancipatie

Mensenhandel, tegenwoordig ook wel modern-day slavery genoemd. Het is een probleem dat steeds meer zichtbaar wordt in Nederland, maar al jaren lang een onzichtbaar probleem is binnen onze samenleving…

Toen viel het stil. Een blackout: je wenst het je grootste vijand nog niet toe, zeker niet voor een zaal van bijna 400 man.

Maar pitcher Tine Bakia herstelde zich snel -en met kracht. Met steun van haar teamleden, Simone Kuijer en Robert Prins, ontroerde en overtuigde Tine binnen twee minuten zowel de zaal als de jury, en werd het initiatief Baking Power uitgeroepen tot publieks- én jurywinnaar van deze speciale Tegenlicht Meet Up “Dragon’s Den”.

Baking Power geeft vrouwen die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel de kans om weer op hun eigen voeten te komen staan. Door de vrouwen te leren gezonde en eco-friendly muffins te bakken, en de opbrengst van de verkoop van deze muffins in een naaicursus te steken, probeert Baking Power deze vrouwen niet alleen zelfvertrouwen en sociale vaardigheden mee te geven, maar hen ook klaar te stomen voor een toekomst van economische onafhankelijkheid.

Aldus de initiatiefnemers.

Als publieks- en jurywinnaar zal Baking Power geïnterviewd worden voor het stadmakers-platform Steden in transitie en zullen Tine en haar teamleden op gesprek gaan bij Machtelt Groothuis (mede-oprichter van Social Impact Ventures NL en één van de juryleden tijdens de avond), om de volgende stappen voor hun onderneming te bespreken.

IMG_2829De tweede plaats van de Tegenlicht Dragon’s Den werd behaald door Tinybots, een sociaal-robotica initiatief voor mensen met dementie en hun familieleden, gepitcht door Robert A. Paauwe. Alhoewel de runner-up eigenlijk alleen een interview op Steden in transitie was beloofd, is Robert A. Paauwe -vanwege het grote enthousiasme van zowel publiek als jury- ook uitgenodigd om bij Machtelt Groothuis langs te komen voor een gesprek over de toekomst van Tinybots.

Met veel dank aan moderator Bart Krull, regisseur Frank Wiering, juryleden Machtelt Groothuis (Social Impact Ventures NL), Teun van de Keuken (journalist en programmamaker) en Guy van Liemt (directeur EHERO); en de overige pitchers die avond: Richard Severin (RecyQ) en Marten Verdenius (De Nieuwe Amsterdamse Zuivelfabriek).

Bekijk de avond hieronder terug.