Backstage met… Sophie Koster

Het innovatieve brein dat team communicatie versterkt in haar functie als allround stagiaire.
Reageer

Sophie Koster is one of a kind: ze kan iedere situatie luchtig maken, is ontzettend bescheiden en is het innovatieve brein dat team Communicatie versterkt in haar functie als allround stagiair. Wat is haar nuchtere blik op haar werk?

Hoe ben je terecht gekomen bij Pakhuis de Zwijger?
“Ik was klaar met mijn bachelor Culturele Antropologie en wilde graag praktische ervaring opdoen. Dit heb ik namelijk gemist in mijn studie: we hoefden geen stage te lopen en hebben vooral wetenschappelijke stukken gelezen en geschreven. Ik wilde weten wat ik een werkplek kan bieden  en andersom.”

Van wie of wat heb je veel geleerd?
“In team Communicatie werken we soms met zijn zessen samen en dat is heel leerzaam. Iedereen is best nieuw, wat betekent dat we veel aan het vernieuwen zijn, zoals de website, de nieuwsbrief en hoe we posten op social media. Ook is het interessant dat we allemaal van andere dingen afweten. Zo krijgen we met zijn allen veel voor elkaar.”

Hoe draagt jouw werk bij aan maatschappelijke ontwikkeling?
“We hebben bijvoorbeeld de Nieuw Amsterdam Raad georganiseerd. Dit is een onafhankelijke raad waarin 45 millennials een aantal keer per jaar bijeenkomen. Ze bediscussiëren stedelijke vraagstukken die voor hen relevant zijn. Hieruit komt een advies voort dat ze terugkoppelen aan de gemeenteraad of grote partijen zoals bijvoorbeeld een woningbouwcorporatie. Ik heb me bezig gehouden met de inhoudelijke vormgeving en het bij elkaar brengen van alle raadsleden.”

Wat wil je bereiken bij Pakhuis de Zwijger?
“Ik vind het belangrijk dat ik iets kan betekenen voor de samenleving, al is het maar met iets kleins. Zo vind ik het fijn dat ik met de Nieuw Amsterdam Raad heb kunnen bijdragen aan de toekomst. Toen ik al die mensen bij elkaar zag op het podium, wist ik dat al het bellen, mailen en WhatsAppen effect had. Dat we samen een hele avond hebben kunnen neerzetten vond ik leuk om te zien.”

Wat is je het meest bijgebleven?
“Een belangrijk moment was in een van de eerste weken van mijn stage; door een kijkje te nemen in de ‘keuken’ van Pakhuis de Zwijger (niet de echte keuken, al heb ik die inmiddels ook van binnen gezien) realiseerde ik me wat een bijzondere plek dit is. En hoeveel werk het kost om alle programma’s te produceren. Het Pakhuis onderscheidt zich daarmee van andere organisaties en is een bijzondere plek in de stad. Ik vind het leuk om hier aan bij te dragen.”

Nieuwe Amsterdam Raad