Amsterdam Smart City opent Amsterdamse beurs

Ter ere van het winnen van 'Best Emerging Technologies' Award op de World Summit Awards.
Reageer

Nina Tellegen, directeur van Amsterdam Economic Board en verantwoordelijk voor het Amsterdam Smart City-programma, opende de Amsterdamse beurs om te vieren dat Amsterdam Smart City (ASC) de award ‘Best Emerging Technologies’ op de World Summit Awards won in Dubai. De award is een erkenning van de Amsterdamse aanpak voor het genereren van sociale en technologische oplossingen voor diverse stedelijke uitdagingen door middel van samenwerking.

In het begin van 2017, verwelkomde ASC drie nieuwe partners: ENGIE, Pakhuis de Zwijger en Waag Society. Samen met de bestaande partners Amsterdam Economic Board, Gemeente Amsterdam, Alliander, KPN, PostNL, Amsterdam ArenA, Arcadis en Amsterdam University of Applied Sciences vormen deze partijen de publiek-private samenwerking bekend als Amsterdam Smart City.

Het ASC-programma werd in 2009 gelanceerd als een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen en Amsterdam bewoners. ASC gelooft in het belang van samenwerken bij het bouwen aan een leefbare stad die klaar is voor de toekomst, waarbij wordt uitgegeaan van de kracht van de bewoners. Het partnerschap is geëvolueerd naar een baanbrekend platform, met meer dan 290 partners die zich bezighouden met meer dan 160 innovatieve projecten. De partners werken samen aan sociale en technologische innovatieprojecten op gebieden zoals mobiliteit, duurzame energie, connectiviteit, gegevens en circulaire economie.