Amsterdam beste culturele stad ter wereld

Onze hoofdstad heeft het hoogste aantal culturele attracties per hoofd van de bevolking.
Reageer

Of je nu houdt van kunst, muziek of lekker eten: er is geen betere manier om een stad te leren kennen door je onder te dompelen in de cultuur. Welke stad heeft de meeste culturele bezienswaardigheden ter wereld?

Cultural Cities zette de 30 meest populaire steden ter wereld op een rij en gebruikte gegevens van TripAdvisor en de Michelingids om zo te indexeren hoeveel theaters, concertzalen, musea, kunstgalerijen, UNESCO Wereld Erfgoedplaatsen en restaurants met een Michelinster er in elke stad te vinden zijn.
Amsterdam-culturele-hoofdstad
De lijst houdt rekening met het aantal culturele attracties per hoofd van de bevolking – kleinere steden hebben logischerwijs een kleiner aanbod, maar zijn daardoor niet per definitie minder bruisend op cultureel gebied.

Op de laatste plek in de lijst staat Riyadh in Saoedi-Arabië, met 1 theater en 3 musea. De top 3 bestaat uit Praag op derde plek, Dublin op de tweede plaats en Amsterdam op nummer 1, met maar liefst 96 theaters, 81 musea, 54 kunstgallerijen, 2 Wereld Erfgoedplekken, 8 concertzalen en 43 restaurants met en Michelinster.