Van bord tot bord: Liefde gaat door de maag

Een mens kan niet goed denken, beminnen en slapen als hij niet goed gegeten heeft. Daarom: een modern Valentijnsmenu.
Reageer

Traditiegetrouw organiseren we in de week van valentijnsdag een avond vol liefde. In plaats van met chipskruimels op je fleecedeken films te verslinden over verknalde relaties en het cliché einde wat daarmee gepaard gaat, kom jij gewoon lekker naar Pakhuis de Zwijger. Tijdens Match me if you can werpen we een kritische blik op de techniek van datingapps. Met één simpele swipe naar rechts score je al een date, al bepalen algoritmes wat we wel en niet gezien krijgen. Hoe functioneren die algoritmes en welke impact hebben ze op onze toekomstige relaties?

Modern valentijnsmenu

Maar voordat je in de wereld van datingsapps duikt, is het belangrijk om eerst goed te eten. Zoals de Russische dichter en schrijver Sergejevitsj Toergenjev al zei: 

Liefde en honger zijn de twee drijvende krachten achter elk levend wezen

In ons café begint de valentijnsavond met een speciaal ‘dare to share’ menu. Alle gangen worden geserveerd als duo. Samen met je eerste date, grote liefde of goede vriend besluit je hoe je het eten verdeelt: kies je ieder je eigen gerecht, eet je van twee walletjes of swipe je de ingrediënten volledig door elkaar?

voor: mix & match
anti-pasti bestaande uit: 
 knapperig Armeens brood – luchtige foccaccia
zachte bietendille-mousse – scherpe saffraan-paprika-dip
kalfstongcarpaccio – koolrabi carpaccio

hoofd: swipe as you like
rotolo (pompoen, spinazie en ricotta in pastadeeg)
en
pastilla (taartje met paprika en schapenkaas)
botersaliesaus en kruidenolie

na: dare to share
bietenijs
geitenkwark cheesecake
granaatappelcoulis

Voor €20,- eet je deze 3 gangen. De gangen zijn ook los te bestellen. Daarnaast kun je ook nog onze speciale cocktail bestellen:  Black Velvet Guinness&Champagne. Vergeet niet te reserveren!

Van bord tot bord

Creatie en innovatie vind je in heel Pakhuis de Zwijger terug. Niet alleen in onze programma’s, maar ook in onze keuken. Daar hangt een groot bord waar we met het hele keukenteam inspiratie op verzamelen. In de blogserie ‘van bord tot bord’ geven we je een kijkje in onze keuken. We beschrijven de verhalen achter de gerechten en laten je kennismaken met bijzondere leveranciers, ingrediënten en producten.